Rattie om poängsuccén: "Det visar vilket lag vi har"

Fem poäng för LHC – efter fem poäng av Ty Rattie. "Bra vecka det här", sa forwarden belåtet.

Ty Rattie följd eupp starka insatsen mot Malmö med att spela en tung roll när LHC för första gången på länge besegrade Timrå. En stark vinst på bortais.

Ty Rattie följd eupp starka insatsen mot Malmö med att spela en tung roll när LHC för första gången på länge besegrade Timrå. En stark vinst på bortais.

Foto: Simon Eliasson

Ishockey2023-10-08 07:30

När vi nådde honom satt han ombord på bussen för vidare färd hem till Linköping.

Stämningen?

Alldeles utmärkt.

För andra gången på bara några dagar kom LHC tillbaka från tufft underläge, vände 0–2 till 3–2 efter förlängning mot Timrå och det är inte fel att påstå att Ty Rattie spelade en av huvudrollerna. Först väckte han hoppet med första målet i tredje perioden och sedan stod han för förarbetet när Linus Hultström avgjorde i förlängningen.

– Det är inte ofta man får göra så enkla mål som back, så det är bara att tacka och ta emot, sa matchhjälten.

Två poäng kändes som åtminstone tre efter ännu en vass vändning.

Det tyckte Ty Rattie också.

Han sa belåtet:

– Grymt skönt seger. Vi tycker ganska bra om oss själva just nu. Haha. Vi höll ihop och kom tillbaka från två måls underläge mot ett bra lag i en tuff arena. Det visar vilket lag vi har. Att vi inte ger upp och att vi har självförtroende. Viktigt att ha med oss känslan att vi kan klara av tuffa lägen.

Är det en skillnad jämfört med ifjol?

– Det skulle jag säga. Alla vet att förra säsongen var en besvikelse. Vi hamnade på en plats där vi inte ska vara. Vi vet att vi har ett bra lag, att förväntningarna är höga och att vi ska till slutspel. Nu har vi haft en bra vecka där vi spelat bra och vunnit matcher. Bara att fortsätta och bygga på den sviten.

30-årige forwardsstjärnan gjorde succé i Timrå, svarade för 52 poäng på 55 matcher och många förväntade sig något liknande i LHC förra säsongen.

Det blev det inte.

Poängbäst i laget med 34 pinnar, men för lite produktion i fem mot fem och hemska –22 i plus-/minusstatistiken.

Efter fem poäng under senaste veckan är han nu redan uppe på nio och med det näst bäst i hela SHL.

– Det känns alltid bra att komma till ditt gamla lag och vinna. Det är tufft häruppe och Timrå har ett bra lag med mycket offensiv skicklighet. Precis som mot Malmö var vi för mycket på hälarna i början. Vi får titta på det och se vad vi kan göra annorlunda framöver, sa han.

Efter att ha famlat en del i letandet efter fungerande formationer har kanadensaren på slutet placerats med landsmannen Remi Elie och Markus Ljungh.

Det har givit positiva besked.

– Jag gillar att spela med de killarna. Vi kan bidra med olika saker. Elie är stor och stark, Ljungh är erfaren och bra passningsspelare och jag tycker om att skjuta. Det känns som om vi snabbt hittat bra kemi. För varje gång vi är på isen blir vi mer bekväma med varandra, sa Ty Rattie.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!