Robertsson: "Någon av dem var vedervärdig"

Dagen efter kvällen före smärtade fortfarande förlusten för Bert Robertsson. "Vi hade ett sådant läge att göra ett statement", säger LHC-tränaren.

Bert Robertsson.

Bert Robertsson.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-11-22 13:05

Efter fyra raka vinster och förbättrat läge i SHL-hockeyn tog det stopp för Linköping HC i bortamötet med serieledande skrällaget Örebro i torsdags. Det blev förlust, 1–2, och Bert Robertsson kunde inte dölja sin besvikelse efteråt. Efter en natts sömn och avklarad träning var han lika irriterad.

– Det svider fortfarande. På riktigt. Vi har tagit den här gruppen från en plats där vi tvivlat på det mesta som vi håller på med till att vi har ett bra system, bra självförtroende och bra beteendemönster. Så kommer vi till en tuff miljö i hockey-Sverige och startar jättebra. . . för att sedan bara släppa iväg det.

– Vi ska fan vinna. Mot serieledaren. På bortaplan. Vi hade ett sådant läge att göra ett statement och avancera i tabellen. Då blir jag så besviken att vi inte kan ta det vidare, säger Robertsson.

Säger det ändå inte att något positivt har hänt när du är så lack efter en förlust mot Sveriges just nu bästa lag?

– Jag tycker det. Respekt för att de är på en plats där de mår bra, men vi spelade dem i händerna och gav bort initiativet genom att falla ifrån i vårt lagarbete. Då blev det uddlöst. Vi har börjat att tro på oss själva och då ska ingen få ta det ifrån oss. Vi ska inte be om ursäkt någonstans.

Kvitteringsjakten (för)stördes också av många utvisningar.

– Jag ska inte stå här och förklara bort saker, men någon utvisning är vedervärdig och någon är fruktansvärt petig. Men vi ska kunna vrida tillbaka det ändå, säger Robertsson.

Straffen som avgjorde?

– Jag får en bra förklaring efteråt. Sen kan jag allmänt tycka att domarna blivit alltmer sugna på att döma straff. Det kanske har med underhållningsvärdet att göra, jag vet inte.

Tränaren öppnar för en eller annan förändring i laget till lördagens hemmamöte med formstarka guldfavoriten Frölunda.

– Vi funderar på det, säger han.

Jonas Gustavsson har vaktat LHC-målet i fem raka matcher nu och visat stark form.

– Klart att man vill spela hela tiden, det är därför man håller på med hockey. Sedan är det naturligtvis också så att man någon gång behöver ett brejk, säger målvakten.

Matchdags

LHC–Frölunda

SHL, lör 15.15, Saab arena

Läget i laget: Alla utom utlånade Adam Ginning och Dan Pettersson samt långtidsskadade Mattias Bäckman och Anton Björkman tränade för fullt på fredagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!