Växjö stoppade Rögles segertåg

Rögles segerstaplande på senare tid har givit klubben en CHL-titel samt serieledning i SHL. Bortamatchen i Växjö utmynnade dock i ett avbrott på skåningarnas framgångsvåg. –Växjö gör det bra och är effektiva, säger Rögles center Anton Bengtsson efter förlusten med 1–4.

Växjös Olle Lycksell gratuleras till 3–0-målet under tisdagens SHL-match mot Rögle. Växjö vann med 4–1.

Ishockey2022-03-08 21:27

CHL-pokalen befinner sig i Ängelholm efter finalsegern mot Tappara från Finland. Dessutom fem raka segrar och serieledning i SHL.

– Det har varit några bra veckor, säger Rögles center Anton Bengtsson.

Frågan inför kvällen kändes självklar: Vilket lag kan sätta stopp för Rögle? Svaret på frågan blev regerande svenska mästarlaget Växjö.

Tre snabba mål

Den första perioden spelades av i ett rasande tempo, men slutade mållös. Efter paus satte Växjö full fart framåt. Tre mål inom loppet av tre minuter och 20 sekunder blev faktorn som tippade över tillställningen till smålänningarnas fördel. Ben Thomas, Pontus Holmberg samt Olle Lycksell noterade, i tät följd, sina namn i målprotokollet.

– Den satt bra, skönt att den gick in, säger Pontus Holmberg om sitt såväl hårda som välplacerade 2–0-skott.

Målfyrverkeriet gav förstås de småländska spelarna nya vitaminer. Laget visade under ett antal byten upp sprudlande anfallshockey och ett fjärde mål bara tycktes bara vara en tidsfråga. Då, lite från ingenstans, reducerade Valtteri Kemiläinen till 1–3 och Rögle var åter med i matchen.

– Luften gick ur oss lite, men sedan fick vi energi av målet, säger Anton Bengtsson.

Växjös målvakt Emil Larmi satte dock stopp för samtliga Rögles försök till ytterligare reducering.

– Vi hade någon styrning som var jättenära att gå in. Om vi fått in en puck till hade vi varit med i matchen, det är små marginaler, säger Bengtsson.

Vill ha finalrevansch

Joel Perssons 4–1-mål, drygt åtta minuter före slutsignalen, blev matchavgörande denna afton.

– Första tio minuterna i tredje perioden tycker jag att vi slarvade lite, men det ordnade upp sig, säger Pontus Holmberg.

Trots förlusten är Rögle kvar i serieledning. Segern stärkte Växjös aktier i kampen om en av de sex platser som leder direkt till SM-kvartsfinal.

– Skönt, tre viktiga poäng. Varje poäng är oerhört viktig, det är väldigt jämnt i tabellen, säger Holmberg.

Förra våren möttes Växjö och Rögle i en SM-final som slutade med att den småländska klubben spelade hem sitt tredje SM-guld.

– Det gör jag gärna om – och tar revansch, säger Rögles Anton Bengtsson om tanken på de båda lagen i en ny final.