Det var en bra torsdag för Linköpings FC. På en inspelad videohälsning på klubbens twitterkonto från gemensamma semestern i Dominikanska republiken avslöjades att både Tove Almqvist och Filippa Angeldahl är klara för spel till nästa säsong. Sporten förutspådde den sistnämndas övergång häromdagen – och nu är det bekräftat.

– Det känns jättebra, det ska bli kul att bli en del av Linköping och jag hoppas att jag ska kunna bidra med så mycket som möjligt, säger 20-åringen i ett pressmeddelande.

Mittfältaren, som hämtas från Hammarby, utsågs på fotbollsgalan i Globen till allsvenskans mest värdefulla spelare och nu är förhoppningen att hon ska ta nästa kliv i Linköping. Samtidigt meddelades att Tove Almqvist skrivit på ett nytt tvåårskontrakt.

Därmed har LFC 19 spelare klara till nästa säsong och bara en eller två platser till att fylla.

Här är läget – just nu:

Målvakter: Hilda Carlén, Matilda Haglund.

Landslagstvåan Carlén tar över förstaplatsen i Linköping med Haglund som back up.

Försvarare: Janni Arnth, Maja Kildemoes, Anna Oscarsson, Lisa Lantz, Elin Landström, Vilma Thörnqvist, Linn Bogren.

Tufft jobb för nya Landström att ersätta Jonna Andersson. I övrigt i stort sett samma. De två sistnämnda namn för framtiden.

Mittfältare: Emma Lennartsson, Kosovare Asllani, Frida Maanum, Tove Almqvist, Filippa Angeldahl, Emmaliina Tulkki.

Claudia Neto lämnar ett stort hål efter sig och LFC hoppas att bolltrygga Angeldahl ska fylla upp en del av det. Asllani får en nyckelroll – och Maanum ett riktigt genombrott? Skadedrabbade Johanna Rasmussen kan också bli kvar.

Anfallare: Nicoline Sörensen, Marija Banusic, Lina Hurtig, Alva Selerud.

Här skulle behövas ytterligare någon värvning av klass – och framförallt en djupledsgående forward för att få fler hot och öka bredden på toppen. LFC-bekantingen Linda Sällström, som ryktas till Eskilstuna, kanske?