Dagen efter 1–0-vinsten mot Belgien kvällen före var det förstås skön och avslappnad stämning på Danmarks måndagsträning i Nederländerna. För bästa möjliga återhämtning tränade Janni Arnth på egen hand med lugna övningar vid sidan av planen.

– Jätteskönt och viktigt att få börja med en seger. En vinst till eller två oavgjorda och vi borde vara vidare, säger hon.

Vinnaren och tvåan i Danmarks grupp ställs mot vinnaren/tvåan i Sveriges grupp, så det kan bli ett laddat prestigemöte i kvartsfinalen.

Artikelbild

– Gärna det. Det skulle vara kul, säger Arnth

Hon trivs med mästerskapslivet i natursköna Heelsum på den nederländska landsbygden.

– Ja, här är lugnt och skönt och nära till naturen. Jag hörde att Sverige bodde alldeles vid motorvägen. Det mesta funkar, bara det är bra mat och bra sängar.

När Magdalena Eriksson lämnar för Chelsea ska en ny lagkapten utses i Linköpings FC. 30-åringen har haft rollen tidigare och är det mest naturliga valet.

– Jag är väl en av dem som stått bakom Magdalena och får ta klivet fram. Men vi har fler ledare som kan ta ett större ansvar. Nu får vi ställa om till något nytt utan henne, säger Janni Arnth.

Hur reagerade du på beskedet?

– Det är klart att jag personligen blev lite ledsen och irriterad. Magda och jag hade ett jättebra samarbete både på och utanför planen och drev varandra. Men sådan är fotbollsvärlden och jag har förståelse för att hon vill ha nya utmaningar.