Att starta med Fridolina Rolfö blev ett genidrag av tränare Martin Sjögren. Redan efter 25 minuter dundrade hon via ribban in ett av sina snyggaste mål i karriären och satte nivån för kvällen.
– Ja, jag skulle nog säga att det är mitt snyggaste. Eller ett av dem.
– Målvakten låg lite till höger och jag såg ytan intill första stolpen. Nu var jag inte beredd på att den skulle gå i krysset men jag siktade ditåt i alla fall.

Liverpool hade mest boll i första halvlek men lyckades inte skapa något vettigt då Linköping och lagkapten Charlotte Rohlin gjorde en av sina bättre försvarsinsatser under säsongen. Tränare Martin Sjögren myste i mixade zonen efteråt.
– Första timmen är bland det bästa vi har spelat i år. Den här och Malmö borta är de två bästa. Det blev givetvis lite rörigt när de börjar byta i andra och de dansar lite i femton minuter innan vi får tag i det igen, säger han.

Rolfös 1–0-mål stod sig första halvlek ut men stjärnan hade inte showat färdigt. Bara fem minuter in i andra halvlek visade hon återigen prov på sitt målsinne när hon kyligt placerade in 2-0 intill högra stolpen. Efter en smörpass som gled genom försvarslinjen.
– Målvakten låg inte rätt i positionen så det fanns en yta till höger om henne, det var ganska långt utifrån, jag hade nog kunnat driva mer men i och med att hon låg lite för mycket till vänster om mig blev det en yta att skjuta på, säger Rolfö.

Sex minuter senare small det igen. Den här gången med en klassisk tåpaj.
– Ja, gud ja. En ren tåpaj, den kämpar jag in. Ett krigarmål helt klart. Det var inte så glamouröst.

Fridolina Rolfö har gjort hattrick en gång tidigare.
– Ja för två år sedan när jag spelade med Jitex mot Dalsjöfors. Då vann vi med 9-0 så det är lite skillnad på match också. Det är kul att få göra det mot ett sådant här bra fotbollslag, säger hon.

Flera av Linköpingsspelarna tog lång tid på sig i mixade zonen. De var glada, nöjda och stolta. Jonna Andersson som gjorde en riktigt bra match hyllade kollektivet.
– Jag tycker det kändes bra, vi alla kom in i matchen ganska snabbt. Vi har ju förberett oss på bästa sätt och det har gett effekt i både anfallsspelet och försvarsspelet. Vi har läst in vad de kan göra och vad vi kan göra för att skapa målchanser på dem. Vi var felfria i försvarsspelet och gjorde det jättebra, säger hon.

Det är ingen hemlighet att målskyttet har varit lite trögt för Linköping. Idag lossnade det rejält och tränare Martin Sjögren var mer än nöjd.
– Vi har jobbat konkret med vad vi ska göra i veckan. Vi har varit extremt konkreta. Fridolinas första mål, det är inget vi tränar på. Att dra den i krysset från 25 meter. Det är klart att det var något sådant som behövdes för att det skulle lossna. Att man gör något extra ordinärt mål. Efter det tyckte jag att det rullade på och vi skapade oerhört många målchanser. Vi kunde gjort både fyra, fem och sex noll men jag är nöjd med att vi vinner.

I nästa omgång möter Linköping Zvezda 2005 Perm på hemmaplan antingen den 8 eller 9 november. Och sen blir det en lång resa för returmötet.
– Kul, utmanande och kallt förmodligen. Det ligger långt bort i Ryssland. Det blir en häftig resa, nu gäller det att spela färdigt serien men sen har vi mycket motivation till att fortsätta jobba inför nästa match. Det blir spännande, vi har en bra chans att gå vidare, säger Martin Sjögren.