– Det blir häftigt, säger LFC-anfallaren/mittfältaren Kristine Minde inför matchen på den stora arenan på Globenområdet i Stockholm under lördagseftermiddagen.

Många spelare lämnade LFC efter guldet ifjol, men Kristine Minde är kvar i anfallet – med en helt ny omgivning. Ifjol spelade hon med Pernille Harder och Stina Blackstenius, medan årets medspelare på topp är Marija Banušić och Lina Hurtig.

Den nya omgivningen tycks funka bra även den för Kristine Minde som gjorde ett av lagets mål i 3–0-segern mot LB07.

– Jag tycker vi gjorde det helt okej. Det fanns perioder i matchen där jag tycker vi var riktigt bra, men också perioder jag tyckte inte var så bra, säger Minde.

Hon menar att LFC:s nybygge inte är helt klart än, även om man kommit en bit på vägen.

– Det är alltid lite spänt när det varit så mycket nytt inför säsongen. Men det är mycket som gått framåt sen vi möttes första gången. Det är annorlunda, men vi har fått många bra träningar tillsammans och börjar lära känna varandra mer och mer, säger Minde.

Tre poäng i premiären gav i alla fall vind i seglen. Tre nya poäng mot Hammarby skulle förstås betyda ännu mer för det relativt nykomponerade laget.

– Jag vet inte så mycket om dem (Hammarby), förutom att jag fått höra lite från tjejerna. Det är ett ungt men hårt arbetande lag och det kommer bli tufft, säger Kristine Minde.

Skadeläget i truppen är oförändrat. Johanna Rasmussen är långtidsskadad. Irma Helin har genomgått ett ingrepp i sitt knä, men förväntas kunna vara spelklar igen inom ett par veckor.