Efter den gångna helgens träningsläger i Danmark och 2–2-matchen mot Fortuna Hjörring i lördags drar svenska cupen i gång med match mot hårdsatsande Växjö i tipshallen. Kim Björkegren säger inget annat än att SM-mästaren LFC är storfavorit att gå vidare, men höjer ett varningens finger för Växjö.

– De är stora favoriter i allettan. Redan förra säsongen var det nära att de gick upp, och i år har det tillkommit 8-9 nya spelare. Det vore ett stort misslyckande om Växjö inte gick upp i allsvenskan, träningsmatcherna har också varit bra, de spelade exempelvis 1–1 mot Kristianstad nyligen, säger Kim Björkegren.

LFC åkte från Danmark med viktiga erfarenheter och har bland annat pratat olika uppspelsvägar under veckan.

Artikelbild

– Det var en bra läropeng, vi blev satta under press på ett sätt som vi inte kommer att bli så ofta i serien, säger Kim Björkegren.

LFC saknar fortfarande danska nyförvärvet Johanna Rasmussen. Kristine Minde är förkyld och har inte tränat i veckan. Björkegren räknar dock med att norskan spelar mot Växjö. Nya finskan Emmaliina Tulkki finns inte heller med, eftersom pappersarbetet inte är riktigt klart ännu.

Tränaren själv är krasslig och deltog inte på onsdagens träning.

– Men jag åker med till matchen. Det ska vara livshotande om jag ska stanna hemma, säger Kim Björkegren.