Arlbrandt vill ha mer

ISHOCKEY/JÖNKÖPING Nu vet Pär Arlbrandt hur roligt det kan vara med slutspel.

- Jag har bara spelat ett tidigare. Med Luleå. Då gick det inget vidare, sa Arlbrandt efter ännu än osannolik match i kvartsfinalserien mot HV 71.

Nu går det desto bättre.

Det blev 6-1 (!) till slut och Linköpings HC spelar i nästa vecka semifinal mot Skellefteå eller Färjestad.

- Jag vet vad jag skulle välja. Men det säger jag inte till dig, sa Arlbrandt och skrattade.

Stor skillnad på hockey?

- Absolut. Mer fram och tillbaka med Skellefteå, mer tillknäppt med Färjestad. Vi tar det vi får och ska göra allt för att ta oss vidare. Vi har inte vunnit något än.

Fem mål

Med fem mål på lika många matcher är LHC-forwarden så här långt slutspelets målkung tillsammans med Färjestadsbacken Chris Lee.

I går svarade han för både 3-0 (öppet mål på Simon Hjalmarssons framspelning) och 5-0 (straff sedan Johannes Salmonsson fällts).

När Carl Söderberg stängdes av trodde många att hoppet försvann för LHC - och att vinterns succékedja inte längre skulle ha samma bett.

Resultatet?

Precis tvärtom.

Patrik Zackrisson har kommit in och varit alldeles utmärkt med Arlbrandt och Hjalmarsson.

- Två riktigt bra spelare. Carl är lite mer fysisk medan Patrik är mer av gammal klok center. Det känns verkligen som alla har höjt sig nu på slutet, sa Arlbrandt efter att LHC-spelarna tagit sig tillbaka in på isen för att ta emot fansens hyllningar.

Det är inte alltid som ett hundratal kan överrösta nästan 7 000, men så var det faktiskt stundtals i Kinnarps arena.

Allt rätt

LHC gjorde nästan allt rätt i två perioder.

HV?

Gjorde inget.

Tre mål på drygt tolv minuter var en näst intill osannolik drömstart som öppnade vägen mot ett spänt och nästan paralyserat HV.

Det tog Linköping till semifinal i hockeyslutspelet för första gången på tre år - och skickade guldtippade HV på semester redan efter kvartsfinalen för tredje året i rad.

Det var ödets ironi att Andreas Andersson, som inte fick nytt kontrakt i HV efter förra säsongen, stod lugnt och säkert i Linköpings mål och stoppade 34 av 35 skott medan uppskrivne Gustaf Wesslau i HV-målet släppte in tre mål på sju skott och byttes ut.

LHC får vänta minst ett par dagar på vilket lag som blir semifinalmotståndare. Om Luleå vinner kvartsfinalserien över Frölunda väntar Skellefteå - vinner Frölunda får LHC i stället möta Färjestad.

Per Bergsten

Så var matchen live i datorn.

Så var matchen live i mobilen.

.

 
 
10

Läsarkommentarer:

Arlbrandt vill ha mer

Kommentering stängd

LHC