– Just nu känns det mest som en lättnad. Vi har jobbat med att försöka nollställa oss inför varje match och idag fick vi de flesta biterna på plats, menar Jimmy.

Nyförvärvet från Karlskrona får ändå sägas ha startat säsongen klart godkänt i "gnuggarkedjan" tillsammans med Niklas Persson och Emil Sylvegård. Med hårt jobb, mycket dödad tid i boxplay och knappt en dålig match som facit. Däremot har poängen, och framförallt målen, lyst med sin frånvaro. Tills kvällens match mot Malmö.

– Jag är inte så van att göra mål och då blir det såklart lite extra roligt när det väl händer. Att det sedan var ett riktigt skitmål rent ut sagt, spelar ingen större roll. Sylvegård skymde bra och de målen räknas också.

Artikelbild

| Debutmålskytt. Jimmy Andersson gjorde sitt första mål för LHC i den nionde matchen.

Segern var LHC:s andra trepoängare för säsongen och Jimmy berättar att han inte är helt nöjd med lagets poängskörd så långt.

– Tiitar du på antalet poäng vi har tagit så tror jag ingen i eller runt klubben tycker att vi har startat jättebra. Men det har funnits bra delar i spelet och så dåliga tycker jag faktiskt inte vi har varit. Nu fick vi studsarna med oss istället för mot oss och då blir det en väldig skillnad.

Den mer vana poänggöraren Derek Roy var även han ytterst belåten efteråt. För det var när matchen stod och vägde som Roy och kanadensiska radarpartnern Andrew Gordon klev fram och bar LHC i den tredje perioden. Det första målet redan i det första bytet efter 27 sekunder.

– Jag fick en bra passning av Gordon och krysset är ju alltid ledigt sägs det, säger Roy.

Och inte heller den här gången slog det fel. Den annars duktiga Malmömålvakten Oscar Alsenfelt var chanslös och när sedan Niclas Lundgren fyllde på till 3–1, på passning från Roy, var det avgjort.

– En moralisk stark seger. Skönt att äntligen få vinna inför hemmapubliken efter några misslyckade försök tidigare, menade Roy.

Nästa hemmamatch väntar redan på lördag när Frölunda kommer på besök.

– Det kan nog bli något extra. Lördagsmatcher mot ett tippade topplag är alltid lite extra roliga att spela. Trots att det inte var så mycket folk på plats ikväll var det bra tryck, så förstå vad det kan bli om det kommer några tusen till, avslutade Roy nöjt.