– Han är ung och orkar spela mycket, svarar LHC-tränaren Dan Tangnes när vi frågar.

Om 17-årige Ginning, som gjort succé på backplats i LHC:s a-lag på sistone, får chansen i laget när SHL-kvartsfinalerna inleds på lördag bestäms dagen innan match.

Om inte så väntar åttondelsmöte nummer två, i bäst av tre, mot Växjö under fredagskvällen – och en eventuellt avgörande match på lördag. Båda två spelas i Växjö.

– Jag har pratat både med Klas (Östman) och Dan (Tangnes) om det där. Vi har sagt att vi tar det dag för dag så får vi se var jag spelar. Båda är jäkligt kul, så det blir roligt vilket som, säger Adam Ginning.

Under onsdagskvällen fick han gott om istid när LHC:s J20-lag inledde SM-slutspelet på hemmais mot förhandsfavoriten Växjö. LHC vände 0–1 till 2–1 (Adam Ginning inne på båda målen framåt) och såg ut att skrälla sig till en ledning i matchsserien. Men med knappt 40 sekunder kvar kvitterade Växjö – och avgjorde sen i numerärt överläge i förlängningen.

– Vi spelade ändå bra, åtminstone sista 40 minuterna. Vi skapade tryck och visade att vi kan spela bättre än dem. Jäkligt surt att de fick in målet på slutet och sen avgjorde i sudden, säger Ginning.

Om Ginning är med i nästa match i Växjö återstår att se. J20-tränaren Pelle Torstensson hoppas inte det.

– De gångerna Adam, eller Anton Björkman kommer ner till oss tar vi emot dem med öppna armar. Det är ju duktiga hockeykillar. Klart man vill se dem spela mycket i a-laget, det är ju därför vi har en juniorverksamhet. För deras skull vill jag inte se dem så mycket, säger Pelle Torstensson.

LHC:s a-lag inleder kvartsfinalspelet mot Brynäs hemma på lördag.