SHL, NHL eller KHL?

Daniel Rahimi har semester och funderar.

Enligt vad Corren erfar har bland annat storklubben Washington Capitals – med Alexander Ovetjkin och Nicklas Bäckström som de stora stjärnorna – hört sig för och anmält intresse. Det var som allra hetast före VM i Minsk, där Rahimi blev njurskadad och tvingades åka hem.

Tillfrågad

Fram till 15 juni kan NHL-klubbar skriva kontrakt med kontraktsbundna spelare från SHL, vilket betyder att det blir oviss slutvecka för Linköpings HC. Som vanligt. Utöver Rahimi kan också främst Mattias Sjögren vara ett namn för ett nytt försök i NHL.

Om en vecka äger LHC hundra procent av rättigheterna för spelarna igen.

– Jag vet att Daniel har blivit tillfrågad både i NHL och KHL, säger klubbdirektören Mike Helber.

Räknar ni honom som förlorad?

– Det kan jag inte säga. Vi har en jättebra dialog och han är tydlig med att han inte tänker hoppa på första bästa erbjudande.

Ingen av parterna vill nämna vilka klubbar det handlar om, men Washington ska vara ett hett NHL-alternativ. Enligt uppgifter till Expressen är det Sibir Novosibirsk som vill ha backtuffingen i KHL.

– Det finns ett konkret bud på bordet, säger agenten Pontus Norén till tidningen.

Bra sits

Om Rahimi lämnar är det för LHC:s del betydligt bättre att han väljer Ryssland före USA. Då blir det med all säkerhet tal om uthyrning för klart mer pengar än den miljon som en övergång till NHL ger.

Även lönemässigt är KHL att föredra med en årslön på uppskattningsvis fem miljoner netto.

– Ingen tvekan om att Daniel sitter i en väldigt bra sits. Vi vill så klart ha honom kvar, men man ska inte tvinga kvar spelare som hellre vill vara någon annanstans. Vi kan bara vänta och se. Så här är det för alla klubbar med eftertraktade hockeyspelare så här års, säger Mike Helber.