Gabriel Carlsson slog upp en gammal skada på träning i början av förra veckan, och missade därefter matchen mot Växjö och dubbelmötet med Djurgården. Nu hoppas han ha repat sig, för i kvällens match är backen tillbaka i truppen.

– Det känns bättre, jag har kunnat träna för fullt de senaste dagarna. Det är inte kul att sitta vid sidan så det känns skönt att vara tillbaka, säger Carlsson efter förmiddagens lättare ispass.

Tidpunkten och motståndet för hans comeback passar särskilt bra för 19-åringen. LHC möter Örebro, som råkar vara Gabriel Carlssons moderklubb.

Artikelbild

| Gabriel Carlsson ansluter till laguppställningen för LHC.

– Min familj kommer hit och kollar. Det är lite speciellt varje gång jag spelar mot dem, säger han själv.

I och med att Carlsson är tillbaka utgår 16-årige Adam Ginning från truppen, för spel med Sveriges U17-landslag i Kanada, och LHC väntas rulla på sju backar igen.

Olimb inte aktuell

På tisdagsträningen fanns även Mathis Olimb med på isen, utan att delta i några lagövningar. Norrmannen, som ådrog sig en skada i fredags, åkte runt på egen hand och kände på pucken, och kroppen.

Men han är inte aktuell för spel den här veckan. Det säger LHC-tränaren Dan Tangnes, som inte vill utesluta om att något kan vara trasigt hos Olimb, trots att de första röntgenbilderna visade annorlunda.

– Han har fortfarande en bit kvar när det kommer till närkamper och det fysiska spelet. Men nu kommer ett landslagsuppehåll i nästa vecka så vi får se var han står efter det, säger Tangnes.

Mathis skadade bror Ken André Olimb har sagts bli borta i tre-fyra veckor framöver.