Nya LHC-stjärnan är på plats i Linköping, var med på den frivilliga lätta matchvärmningen på fredagen – och välkomnades med att brandlarmet gick och tjöt minst sagt ljudligt i Stångebrohallen.

Det var dock ingen fara och LHC tränade färdigt innan de tio spelarna lämnade isen.

För Marcel Müller väntar nu spel redan mot Karlskrona i kväll. Han går in direkt och spelar från start i en tungviktskedja med Niklas Persson och Emil Sylvegård.

Artikelbild

Vilmos Gallo tar sjuke Henrik Törnqvists plats med Sebastian Karlsson och Niklas Fogström. Sena nyförvärvet nummer två, norrmannen Jörgen Karterud, startar som extraforward, men kommer också att ges speltid.

– Det är upp till coacherna att bestämma, men klart att jag gärna spelar. Formen känns bra, säger Marcel Müller.

Upprymd

28-årige tysken blev sista spelaren in i LHC innan transferfönstret slog igen vid midnatt i onsdags. Han var publikfavorit i Örnsköldsvik under ett år i Modo, har efter det svarat för runt 30 poäng per säsong i olika tyska klubbar, har spelat både VM- och OS-turneringar för Tyskland och även gjort tre matcher med Toronto i NHL.

Artikelbild

Nu i Linköping.

För att vinna.

Artikelbild

– Det är alltid det som det handlar om. Jag är väldigt upprymd över det här och få chansen att komma till ett så bra lag. Du vill alltid vara på en så hög nivå som möjligt, säger han..

Möjlighet

Nyblivne pappan, född och uppväxt i Berlin, är en storvuxen man. 194 centimeter, 94 kilo muskler och med lite röd skäggstubb. På frivilliga fredagsträningen träffade han sina nya lagkompisar för första gången.

– Det är alltid tufft att bryta upp och lämna det lag du spelar i, men när Åkerman (Johan, assisterande tränaren, som han spelat med i Köln) ringde kändes det som en för bra möjlighet för att säga nej. Till slut var det inte ett så svårt beslut, säger Marcel Müller.

Efter en säsong med Modo vet han ungefär vad som väntar i Sverige.

– Jag älskade det förra gången jag var här. Det blev ingen fortsättning då, men nu får jag chansen igen. Jag vet att jag kommer till ett topplag, så jag måste göra det bra för att få spela.

Kontrakt

Samtidigt som Krefeld har en misslyckad säsong bakom sig har Müller gått starkt. Vass offensivt, men också en elaking som gör att motståndarna hellre tar en extrasväng i stället för att mötas kropp mot kropp.

Det är ett tufft jobb, men någon måste göra det.

Med tanke på storleken är det ganska naturligt att han fått den rollen i de flesta av sina lag

– Jag gillar att skjuta och göra mål, men vem gör inte det? Vill tränarna att jag ska spela hårt och tufft har jag inga problem med det heller, säger han.

Nu väntar LHC för resten av säsongen, men sedan har han kontrakt med Krefeld ett år till.

– Det är vad jag har att förhålla mig till just nu. Men vem vet? Det kan gå fort i hockeyvärlden.