Efter en säsong i Nordamerika har han värvats tillbaka för att ges en stor roll i Linköping, men Nick Sörensen har fått en minst sagt tuff återkomst efter skadan i första bytet i första träningsmatchen.

Han fick smäll på underbenet och efter ett antal veckors vila gjorde han ett försök att spela mot Djurgården nyligen. Det blev bara en period innan han gick av igen – och sedan dess har han inte tränat med laget.

– Det är svårt att få något exakt besked om vad som är fel, men förhoppningsvis kommer ett svar inom kort. Det är synd om Nick, att inte veta om det blir en vecka till eller två eller vad det kan bli. Så här långt har det varit mycket av från dag till dag, säger Dan Tangnes, tränaren, efter torsdagsträningen i C-hallen.

Men han spelar inte i premiären mot Färjestad på lördag?

– Nej, det gör han inte.

I övrigt är alla spelklara förutom Adam Ginning som i juniormatch drabbades av en ny skada "på överkroppen".

Det betyder att LHC av allt att döma spelar så här i Karlstad:

Målvakt: Jonas Gustavsson (Jacob Johansson).

Backpar: Chad Billins, Eddie Larsson – Kristian Näkyvä, Niclas Lundgren – Patrick Mullen, Anton Karlsson – Anton Björkman.

Kedjor: Andrew Gordon, Derek Roy, Jakob Lilja – Mark Zengerle, Mathis Olimb, Fredrik Karlström – Ken Andre Olimb, Tony Mårtensson, Emil Sylvegård – Sebastian Karlsson, Niklas Persson, Jimmy Andersson – Daniel Olsson Trkulja.