Ni kan historien. LHC ledde med 4–0 mot Djurgården men matchen slutade 6–5. Matchen efter ledde Linköping mot Karlskrona med 2–0 men tappade till 2–2 med fyra minuter kvar och förlorade på övertid.

– Vi är missnöjda med hur matchen mot Karlskrona avslutades men även med hur vi spelade i det första 40 minuterna. Sedan är vi såklart missnöjda med de sista fyra minuterna där de får göra två mål. Det har vi pratat om, adresserat och tränat på i dag för att det inte ska bli några missförstånd ifall vi spelar fem mot sex flera gånger framöver. Men i övrigt har vi inte lagt för mycket fokus på den senaste matchen, säger Dan Tangnes.

Vad var det som hände i slutminuterna mot Karlskrona?

– Vi blir passiva, förförsiktiga och tappar aktiviteten. Det var likadant mot Djurgården när de har allt att vinna och vi har allt att förlora. Vi har gått igenom hur vi är när vi spelar som bäst och vad vi gör då. Även om vi ska försvara en ledning så måste vi veta vad som är viktigt. Om man bara pratar om strukturer får man ett väldigt passivt lag som bara tänker på att ligga rätt i banan utan att göra något mer än att vara i vägen. Vi har därför pratat mycket om att ha rätt mindset. Vad händer med det andra laget när de har allt att vinna och hur de kommer att agera.

Nu har 31 omgångar spelats och LHC ligger åtta i tabellen med 51 poäng. Tabellen är dock otroligt jämn och vinst mot Malmö och Skellefteå skulle betyda stora kliv uppåt i tabellen.

– Efter 31 omgångar är det Växjö som har gått ifrån och varit outstanding fram tills nu. Men i övrigt har alla lag haft sina problem. Frölunda har haft sin kris men ligger nu trea i tabellen. Vi har haft våra kriser och bottennapp men ligger där tillsammans med åtta-nio lag till. De som kan hantera situationerna bäst är de som kommer ha chansen... Jag vet att jag tjatar om en process. Vi har kommit en bit på vägen med den här gruppen men inte så långt som Växjö har gjort... Inte så långt som vi skulle vilja ha gjort. Vi har fått kämpa, kämpa och kämpa hela vägen för att ta de poäng vi har tagit. Det har varit två steg fram och ett tillbaka två steg fram och ett tillbaka. Men jag tycker ändå att kurvan sakta men säkert pekar åt rätt håll, säger Tangnes.

Vad behöver ni tänka på mot Malmö?

– Vi har pratat om vad vi gör när vi spelar som bäst. Att vi kommer upp i en aggressivitet och en energinivå som är hög. Vi har sagt att vi vill föra matcherna och ha en delaktighet på alla spelarna. Det är två tuffa matcher den här veckan så det kommer bli kul att få testa om vi klarar av att vara konsekventa två matcher i rad. Sedan är det inte så att vi vänt upp och ner på vår spelbok eller uppfunnit hjulet igen sedan förra matchen.