– Det känns rätt overkligt, det måste jag medge.

Han kom från Fagerhult Habo till Libk inför den förra säsongen och spelade då forward i 39 matcher. Men i somras fick han frågan av tränaren Johan Astbrant om han ville testa på att spela back.

Sen har det gått fort.

– Det har väl gått rätt så bra, jag har ju känt att jag inte gjort bort mig på något sätt. Men samtidigt har jag hela tiden känt att jag har väldigt mycket mer att lära, och så är det fortfarande.

Så att han nu blev uttagen till landslaget som i månadsskiftet åker till Slovakien för att kvala (!) sig in till VM där man förra gången tog silver blev en stor överraskning.

– När vi hade Andreas Harnesk som tränare här i höstas så han nån gång att jag skulle satsa mot landslaget. Men jag tänkte inte på det mer än att han sa det för att höja mitt självförtroende. Så jag blev verkligen överraskad när jag fick beskedet.

Uttagningen blev offentlig under torsdagen men själv har han vetat om det ända sen en bit före jul.

– Det har varit tufft att hålla tyst om det, även om jag kunde tala om det för de närmaste i familjen. Det blev en riktigt bra julklapp i alla fall.

Turneringen spelas i månadsskiftet till februari och för Sverige väntar matcher mot Tyskland, Slovenien, Frankrike och Slovakien.

– Om jag är nervös? Nä, jag känner nog att jag är mest förväntansfull. Det ska bli oerhört kul att få spela med några av de bästa i världen och jag ska passa på och försöka lära mig så mycket det bara går under de här dagarna.