3–0 (25–22, 27–25, 25–18) är siffror som talar sitt tydliga språk.

– Vi spelade riktigt stabilt och gav dom aldrig en chans att komma in i matchen, sa spelande tränaren Albin Eriksson från ett segerrusigt omklädningsrum.

LVC har gjort några riktigt starka insatser i elitserien den senaste tiden och fortsatte på det spåret i Uppsala under lördagen, där Sveriges fyra bästa lag gör upp om den prestigeladdade GP-titeln. Falkenberg har precis som LVC tappat en del tunga namn den här säsongen, men var numret för litet och fick se sig bortspelat från finalplatsen.

– Jag var inte speciellt orolig vare sig före eller under matchen. När det brände till visade vi att vår rutin betyder massor. Vi litar på varandra och har fått en extra boost sedan Johan Eriksson kommit in i laget, sa Albin Eriksson.

I finalen på söndagseftermiddagen väntar Hylte/Halmstad, som slog Sollentuna med 3–1. Vinnare belönas med 40 000 kronor.

– Inte oväntat att det blir vi två i final. Vi ska göra allt för att vinna med 3–0 eller 3–1 och sätta oss i respekt inför slutspelet, sa Albin Eriksson, som själv blev poängbäst i LVC.

– Inte varje dag det händer, men jag bryr mig egentligen inte så mycket om det. Jag bidrar med mycket annat, sa LVC-tränaren.