MHC vann sin andra raka match på försäsongen, den här gången med 3–2 (0–0, 2–0, 1–2) mot seriekonkurrenten från Småland. Hemmalaget hade bra koll på matchen fram till de sista fem minuterna, då Boro kunde reducera två gånger om. Men någon kvittering kom aldrig.

– Stora delar av matchen såg det jättebra ut, men mot slutet slappnade vi av och trodde det var klart, sa Peter Forsén.

MHC har tappat nästan samtliga sina stjärnor från förra säsongen, då laget var ytterst nära att ta klivet upp i division 1. David Bremer, Christian Andersson-Gran, Markus Schelin, Victor Carlsson och Anton Dunåker är bara några som lämnat klubben.

Artikelbild

– Det viktiga för oss blir att ha tålamod i spelet och att försöka spela så tajt som vi bara kan. Målsättningen är att spela smartare som lag, säger Peter Forsén.

Daniel Hjärtstrand gjorde 1–0, Victor Andersson ökade på till 2–0 och Viktor Ekman satte 3–0.

– Försvarsmässigt var det klockrent. Boro hade svårt att få igång något eget spel och komma in i vår zon, sa Peter Forsén.

MHC testade 20-årige kanadensaren Tyler Romain, som sedan i fredags är på plats i Mjölby för att under två veckors försöka spela sig till ett kontrakt.

– Inte lätt för en ung kille att komma till ett nytt land, spela på stor rink med lagkompisar som pratar ett annat språk. Han var riktigt nervös innan matchen och var vilsen i de två första perioderna. I tredje var han riktigt bra, sa Peter Forsén.