– Det är bara strul att inte vara med där. En försäsong utan cupspel blir bara en massa bekymmer, säger tränaren Roar Hansen.

Därför var han av förståeliga skäl nöjd och lättad över att ÅFF lyckades besegra Brage med bekväma 4–1 (1–0) och därmed ta den plats i cupen som låg i potten.

– Det känns riktigt bra. Dessutom fanns det delar i spelet i matchen som jag är väldigt nöjd med, som visar att vi utvecklats de senaste matcherna.

Han tänker främst på det defensiva arbetet i laget är man nu egentligen inte gav Brage mer än två bra lägen på hela matchen.

Den första var efter en hörna när det blev kalabalik framför ÅFF:s mål, den andra gjorde Brages Benjamin Hjertstrand möjligen årets mål på Domnarsvallen när han smällde in en kanon från långt håll.

– Brage är serieledare i division 1 och det var en tuff lottning för oss. Men vi genomför matchen på ett bra sätt, spelar tajt defensivt och kan ju längre matchen går spela ut vårt anfallsspel mer och mer. Vi kanske spelade lite för tempofattigt och blev lite stillastående i första halvlek, men efter att ha diskuterat och tryckt på det i paus tycker jag att det blev mycket rörligare och med mer spel i djupled i andra halvlek.

1–0 kom på ett självmål, 2–0 på en nick från Emil Bellander och så 3–0 på straff från Simon Helgs vänsterfot efter att Isac Lidberg fällts. Lidberg fick sen också göra mål när han satte 4–0.

– Bra att våra forwards får göra mål, det stärker dem, säger Roar Hansen.

Det enda negativa var att mittbacken Jon Birkfeldt tvingades utgå en bit in i andra halvlek. Han fick ett skott/passning på sin ena fot när han skulle täcka och signalerade direkt att smällen tagit väldigt olyckligt.

– Just nu vet vi inte så mycket om skadans omfattning. Han hoppar runt här på kryckor just nu och vi får titta vidare på det under torsdagen. Men det såg inte bra ut, medger Roar Hansen.