"Av fighterna här kommer alla komma ihåg min"

Det nya svenska stjärnskottet på proffshimlen i MMA, Anton Turkalj, visade upp sig för publiken i Linköping på Excellence fighting championship. Men framför sig har han en större match att vänta mot Alexander "The Mauler" Gustafsson på AK Fighting Championship tre i Göteborg.

 Göteborgaren Anton Turkalj har Alexander "The Mauler" Gustafsson som motståndare i nästa match.

Göteborgaren Anton Turkalj har Alexander "The Mauler" Gustafsson som motståndare i nästa match.

Foto: Rebecca Candevi

MMA2019-10-12 23:09

Röken hade precis börjat avta i Sporthallen efter Excellence fighting championship när göteborgaren Anton Turkalj satte sig ner i ett av omklädningsrummet. Drygt en halvtimme tidigare var han i buren och besegrade greken Felix Polianidis via teknisk knockout. 

– Min plan var att röra mycket på mig för jag visste att han var äldre och hade sämre kondition än mig. Sedan är jag omöjlig att ta ner också... Det är sant. Ingen har fått ner mig, säger Turkalj och ler stort. 

Efter stora framgångar på amatörnivå har Turkalj nu satsat fullt ut på proffskarriären. Han är också en fighter som hörs och syns mycket vilket varit till hans fördel. När han gjorde sin entre i Linköpings Sporthall var han utklädd och spexade framför publiken.

– MMA har blivit lite mer showbusiness så det är bara att följa med i den vågen. Av fighterna här kommer alla komma ihåg min. Några har bra sparkar, några har bra slag och jag har bra walk-ins, säger han och skrattar. 

Nu har han fyra vinster på sitt proffskort och har fått en chans att visa upp sig ännu mer för MMA-världen. I AK Fighting Championship tre i Göteborg ska han möta den tidigare UFC-stjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson i en no gi-superfight. 

– Han har haft sin karriär och försöker komma tillbaka lite. Men han är på väg neråt och jag är på väg uppåt. Därför är det en kul sak att jag ska möte honom i en grapplingmatch. Han är kungen och jag är prinsen. Det är bara kul att han ställer upp och möter mig. 

Hur är din plan för fighten? 

– Jag ska bara gå in och kör hårt. Men på torsdag ska jag och min coach kolla igenom den här matchen och han kommer bara säga negativa saker för att jag ska utvecklas. Han kommer bara klaga på mig som vanligt, säger Turkalj och skrattar. 

– Sedan gör vi upp en plan för matchen mot Gustafsson. Det är ingen match som kommer läggas på mitt record utan det är en rolig sak bara. Men jag vill såklart vinna den för det skulle vara ett jävla kliv för min karriär, säger Turkalj. 

Det fanns tre fighters med från Linköpings Kampsportcenter på galan, där två av tre vann. Abbe Saidov vann på submission och Tobias Söderberg vann via enhälligt domslut. Förlust blev det dock för Jonnie Andersson på teknisk knockout då domaren valde att avbryta matchen på grund av för mycket skada. 

Kampsportcentrets Tobias Söderberg fick fira segern med sin son på axlarna i buren.
Kampsportcentrets Tobias Söderberg fick fira segern med sin son på axlarna i buren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!