Regnet öste ned när Åtvidabergs FF lämnade planen efter ännu en förlust och Queen-klassikern ”The show must go on” dunkade ur högtalarna på Kopparvallen. Jag vet inte om det var en händelse som såg ut som en tanke eller bara en tillfällighet.

Oavsett vilket var det ungefär så det kändes.

Historien visar att du för att vara säker på att hänga kvar i superettan måste upp på 35 poäng. ÅFF står kvar på 20 – med åtta matcher kvar att spela. Det skulle i sin tur betyda att fem av dem måste vinnas och till att börja med gäller det att göra det mot Frej och Syrianska.

De närmaste matcherna kan avgöra hela säsongen.

Det är definitivt två lag som ÅFF måste hålla bakom sig om det här ska sluta lyckligt.

Det positiva är att flera lag trots allt fortfarande finns inom räckhåll och att det inte bara är ÅFF som vacklar och snubblar sig fram. Men 1–3 mot Värnamo var en match som tydligt förklarade varför läget är som det är. Allt går emot, chanserna missas och utan tillräcklig trygghet blir det enormt sårbart för motståndarnas attacker.

Allra viktigast blir att ha två lag bakom sig och undvika omedelbar nedflyttning. Har du inte tagit en trepoängare på över två månader och inte tagit mer än två poäng på åtta matcher sedan dess – då blir det bara löjligt att gapa efter mer.

En sak till:

Med Andreas Thomsson som ansvarig plockades Fredrik Holster in från bänken och det borde ha gjorts tidigare. Mittfältaren har haft en taskig säsong, men hade en liknande roll som släpande forward när poängen ramlade in före sommaruppehållet och besitter en kreativitet som behövs.