Någon halvtimme efter säkrat guld på Kvarnsvedens IP i Borlänge stod Linköpings FC:s klubbdirektör Maria Hagström utanför omklädnings­rummet och sa uppgivet till Corren: ”Ett SM-guld och vi får noll kronor i ­prispengar. Det tycker jag är horribelt.”

Men nu kan det bli ändring på det.

Efter den hårda kritiken avslöjade fotbollskanalen.se häromdagen att insamlingen "Segerpotten" startas.

Företaget Sigma Group ligger bakom och vill att privatpersoner och/eller företag ska vara med och bidra till att allsvenska serievinnaren 2018 får en segerpremie.

– Segerpotten blir ditt och mitt sätt att premiera det lag som vinner damallsvenskan 2018. För kan inte ansvariga för svensk fotboll se att det är något som inte stämmer och rätta till det, då får väl alla vi andra göra jobbet åt dem, säger ägaren Johan Glennmo, som själv sitter i Rosengårds styrelse, i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver företaget att det är "märkligt" och "konstigt" att Linköping blev utan guldbonus i fjol. Insamlingen ska pågå till i höst och pengarna ska enbart tillfalla vinnarlaget.

På herrsidan fick mästarlaget Malmö FF över 17 miljoner kronor – och tack vare tv-avtalet delas placeringsbonusar på miljonbelopp ut hela vägen ned till superettan. På damsidan saknas sedan några år ett tv-avtal och genom intresseorganisationen Elitfotboll dam har klubbarna valt att fördela de knappa medel som trots allt finns utan hänsyn till tabellplacering.

EFD:s generalsekreterare Linda Wijkström säger till fotbollskanalen om den planerade insamlingen:

– Det är väldigt nytt för oss. Den dialogen har inte förts med oss som är rättighetsinnehavare för damallsvenskan. Jag ber att du får återkomma.