I en målsnål tillställning, med massor av missade hörnor från båda håll, blev det till slut 1–1 (1–1).

En match där Vitaliy Klyushanov kunde avgjort i slutet, men IFK-spelaren rakade bollen över efter Albin Rohléns fina förspel.

– Vi får med en poäng och den har vi med oss hela säsongen. Sen är det lite surt att vi inte får med oss två. Jag tycker att vi är värda två poäng, vi har chanser till att göra mer än ett mål, kommenterar IFK-tränaren Mattias Sjöholm.

Etapp två av elitserien är det som nu kickats i gång. Efter de första elva matcherna på 33 dagar före landskampsuppehållet blir det nu tolv matcher på 40 dagar innan det är VM-uppehåll.

Före matchstart hedrades bortgångne materialaren Ove Karlsson med en tyst minut, med uppställda lag. IFK spelade även i svarta sorgband för att hedra Karlsson.

IFK Motalas forward Philip Florén fick också blommor för det P21-VM-guld han tog med svenska landslaget i Vetlanda.

Sedan kickade matchen i gång, direkt med en bra räddning av Motalamålvakten Hugo Lundqvist och efterföljande resultatlös hörna för Sirius.

Det var jämnt i inledningen av matchen med halvchanser åt båda håll. 1–1 i paus var rättvist, nästan med fördel IFK Motala.

– Slarvigt av båda lagen, vi måste värdera mer. Släppa bollen när vi har bollen. Låt bollen gå och inte slarva så mycket i det defensiva, sade målskytten Viktor Uhlin i halvtidspausen.

– Vi ska försöka snäppa upp det mer, vi kan bättre. Vi har påmint varandra om vad vi ska göra och inte göra, sade IFK-tränaren Mattias Sjöholm inför andra halvlek.

Efter pausen fortsatte IFK Motala att skapa mest. Men länge utan att göra mål. Det blev ett drama in i slutet för de 570 i publiken.

Matchens stjärna i IFK fick 1–0-skytten Viktor Uhlin som tog rikligt med initiativ på mittfältet.

När det gäller IFK Motalas skadade spelare är det på gång med mittfältaren Fredrik Lönn. Han kan snart träna för fullt och blir då uttagningsbar och aktuell för spel. Men det kan dröja till jul.

Artikelbild

| KAMP. I svarta sorgband åkte IFK Motala, här Eric Lisell, ut och gjorde en bra match mot Sirius i omstarten av elitserien. IFK tog ledningen och matchen var jämn långt in i andra halvlek.

Målvakten Jussi Aaltonen är i gång med rehab efter sin hjärtoperation och har träffat läkare, men lär ha åtminstone en månad kvar innan han kan vara aktuell för bandyspel.

Om mittfältaren Eric Ågren, som haft utbrändhetsproblem, dröjer det också med comeback. Han har provat lite matchspel i B-laget i ettan och tränat då och då med A-laget.

Artikelbild

Ågren säger så här om läget:

– Jag har försökt några gånger att trappa upp träningen, men får bakslag direkt då. Att spela på elitnivå funkar inte just nu. Jag kommer träna och spela med B-laget när jag har lust och känner för det. Men jag stänger inga dörrar för A-laget längre fram, men just nu funkar det inte. Jag har en bra dialog med Mattias och jag får träna med dem också när jag har lust, berättar Eric Ågren.

Artikelbild

Nu har IFK Motala en lätt rehabträning på torsdagen innan det är ny hemmamatch redan på fredag, mot topplaget Västerås SK.

IFK slår där ur underläge, men det finns alltid poängchans. Även om man huserar i bottenstriden.

Artikelbild

Målen: 1–0 (24) Viktor Uhlin, 1–1 (26) David Thorén.

Publik: 570.