Svensk gladde i GM i Eksjö

Linköpings orienteringsklubb kommer starkt på ungdomssidan och Borensbergstjejen Alva Svensk är stabil.

Alva Svensk, Tjällmo-Godegårds OK, till höger på bilden, blev tvåa på distriktsmatchen i D 15 och gjorde bra ifrån sig på GM både individuellt och i stafetten.

Alva Svensk, Tjällmo-Godegårds OK, till höger på bilden, blev tvåa på distriktsmatchen i D 15 och gjorde bra ifrån sig på GM både individuellt och i stafetten.

Foto: Karl-Johan Norén

orientering2018-08-12 20:27

Bedömningen görs efter en vecka med både distriktsmatch och Götalandsmästerskap.

GM gick i Eksjö i helgen och Linköpings OK hade tre löpare på topp tio-platser. En fjärde, Kristin Herberthson, gjorde ett kanonlopp på distriktsstafetten som vanns dubbelt av Småland.

Sigrid Ljunggren blev fyra både på sprint och långdistans i D 13.

Johan Årbrink åkte även han hem från Eksjö med en fjärdeplats som togs på sprinten i H 14. I förra veckan vann Johan dessutom det individuella loppet på den årliga distriktsmatchen mellan Östergötland, Södermanland, Närke och Värmland.

Lägg til detta Ebba Skullman som blev trea på O-ringen i D 11, så är det svart på vitt att Lok har minst en handfull vassa ungdomar.

Alva Svensk, Tjällmo-Godegårds OK, blev tvåa på distriktsmatchen i D 15 och gjorde bra ifrån sig på GM både individuellt och i stafetten.

Alva blev sjua på långdistansen bland 54 löpare i en kuperad terräng vid Boda inte långt från Skurugata.– Väldigt jobbigt men jag har gått ganska bra. Småbommat, en minut totalt, säger hon och visar på kartan hur hon halkade ner aningen för långt i en sluttning.

Hugo Lillieström, OK Roxen, vann sprinten på GM i H 20. För juniorena var det dock inte samma hårda konkurrens som för ungdomarna.

Mer orientering: I Hjo 2-dagars vann OK Motalas Johan Pettersson på lördagen och kom tvåa på söndagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!