– Av någon anledning har det varit alldeles för bekvämt för motståndarna att komma till Kopparvallen i år. Det måste vi försöka att ändra på, säger Andreas Thomsson, ÅFF-tränaren, inför måndagens hemmamöte med Värnamo.

Under den gångna veckan tog han över rollen som huvudansvarig tränare när Roar Hansen fick lämna – och nu är det skarpt läge. Efter den minst sagt tunga perioden med noll vinster, ett mål och två poäng på de sju senaste matcherna har ÅFF åtminstone tillfälligt hamnat under nedflyttningsstrecket.

Tre poäng i måndagsmötet med Värnamo är därför av största betydelse.

– Vi har pratat en del om vad vi faktiskt kom överens om inför säsongen. Jag påminde spelarna om det före träningen. Att vi ska vara jobbiga att möta, att vi ska springa mycket och att vi ska ha en bra kommunikation, säger Thomsson, som har en hel del frågetecken att brottas med.

Klart, utöver de som varit borta en längre tid, är att Simon Helg är avstängd och Jon Birkfeldt är skadad. Jonathan Asp och Emil Bellander har varit sjuka i veckan och är osäkra. Simon Marklund och Teddy Bergqvist kommer hem under söndagen efter att ha varit iväg med juniorlandslaget.

Av träningen att döma ges nyförvärvet Fredrik Holster, som mestadels varit bänkad på slutet, en chans från start i en släpande forwardsroll.

Här är Andreas Thomssons första troliga startelva: Gustav Jansson – Hampus Holmgren, Johan Ramhorn, Adrian Petersson, Lucas Öhrn – Simon Marklund, Pekka Lagerblom, Björn Westerblad, Marijan Cosic – Fredrik Holster, Isac Lidberg.