– Jag känner att vi måste optimera förutsättningarna så mycket vi bara kan inför resten av säsongen, säger managern Roar Hansen.

4–1 i cupmötet med Brage i onsdags var en välkommen framgång för ÅFF, som efter en mycket svag start på höstsäsongen hamnat riktigt illa till i superettan. På de sex senaste matcherna har det bara blivit två poäng och ett mål och ropen på tränarbyte eller andra förändringar har blivit allt fler. Efter senaste förlusten (0–2 mot Falkenberg) tog Hansen beslutet att själv agera – och nu är det klart med förstärkning kring laget.

Det mest anmärkningsvärda: Reine Almqvist, med ett förflutet på Kopparvallen som spelare under mitten av 70-talet och under de senaste åren flitigt använd som scout för svenska landslaget, återvänder för att i första hand studera kommande motståndare, men även ha ett tätt samarbete med Roar Hansen vad gäller det egna spelet och taktiska upplägget.

Artikelbild

– Det var det här som jag ville få till och Reine sa ja nästan direkt när jag ringde. Jag har jobbat med honom i Helsingborg och vet att han har ett ohyggligt vasst fotbollsöga och en känsla för detaljer. Jag vet hur duktig han är. Han har 50 års erfarenhet som spelare och ledare och att han dessutom har förflutet i föreningen gör att det känns extra bra, säger Hansen.

Han kommer inte att vara med på era matcher?

– På måndag (mot Gefle) är han med, men annars är det inte i första hand tänkt så.

Lösningen presenterades för spelarna i samband med lördagsträningen. Då meddelades också att Matthias Andersson, som funnits med som assisterande tränare under säsongen, men bara varit med vid något pass i veckan, kommer att vara med fullt ut under hösten.

Artikelbild

Det gör att han tillsammans med Andreas Thomsson får utökat ansvar för den dagliga verksamheten. Det betyder också att Roar Hansen får en tydligare managerroll med ökade möjligheter att bland annat arbeta individuellt med spelarna.

Med tio matcher kvar att spela är ÅFF just nu på 14:e plats i superettan, med bara en poäng till Frej under nedflyttningsstrecket. På måndag väntar ödesmatch mot jumbon Gefle.

Mittbacken Jon Birkfeldt är avstängd, men hade efter skadan mot Brage inte kunnat spela ändå.

– Det ser ut som om han blir borta några veckor, säger Hansen.

Däremot tränade Jonathan Asp på lördagen och närmar sig spel igen.