Kan så vara. Men 6–8 lyste ändå bittert på resultattavlan efter 60 intensiva minuter inför drygt 1 000 åskådare i sporthallen.

Det blev inga poäng alls i jakten på en bra position i tabellen och vill det sig illa kan Libk passeras av Växjö när de spelar i helgen och ramla ner till sjunde plats.

Sen väntar en ruskigt viktig match på tisdag, borta mot AIK som just nu ligger precis nedanför slutspelsstrecket.

Astbrant igen:

– Innan matchen pratade vi en hel del om att resultatet inte var det viktigaste utan att vår prestation skulle vara på topp. Och det tycker jag att den var. Vi var det klart bättre laget matchen igenom och kanske var det här vår bästa hemmamatch på hela säsongen.

– Så jag tar gärna en kvartsfinal mot Pixbo alla dagar i veckan.

Men de ser ju ut att vinna serien. Vill du möta dem så tidigt?

– Javisst. Jag ser dem som ett starkt serielag, inte som ett slutspelslag. I ett slutspel håller jag oss som mycket starkare och när vi möts varannan dag ger det oss chansen att läsa sönder deras spel ännu mer.

Matchen var jämn ända in i slutet och avgjordes först de sista minuterna. Libk fick jaga mest hela tiden och kom tillbaka från underlägen flera gånger om.

– Vi skapade ju hur mycket lägen som helst och borde egentligen dödat den här matchen redan i första perioden. Att Pixbo leder med 2–1 då är för mig obegripligt.

Martin Karlsson, forwarden, var inne på ungefär samma linje.

– Jag är jävligt besviken eftersom jag tycker att vi gav bort matchen. Det känns riktigt jäkla surt nu. Vi bjuder på minst tre mål, två vid alldeles för enkla frislag när vi låter deras spelare, Patrik Malmström, stå helt fri och skjuta. Trots att vi vet att han bara kan skjuta, inget annat.

– Det är för dåligt.

Han drog handen genom det svettiga håret och kunde ändå se positivt på matchen.

– Vi var ju närmare den här gången än när vi torskade på bortaplan med 3–10. Men på nåt sätt är det surare att förlora på det här viset, när man känner att man är med och gör det bra i matchen, men så rasslar det i alla fall bakåt.

– Men hade vi satt några till av våra lägen hade vi vunnit, så enkelt är det. Hade vi varit effektiva nog hade vi gjort 10-15 mål i den här matchen. Nu gjorde vi bara 6 och det räckte inte när vi släppte in för enkla bakåt. Jag hade ju själv ett läge som jag bara måste sätta, när det stod 6–7. Jag fick öppet mål, men såg bollen så sent att jag bara vispade till, tyvärr gick den utanför.