Det är en fråga – eller snarare en pirrande undran – som även HBK-tränaren Greger Johansson har inför att hans lag gör sig redo för favoriten Boxholm redan i premiären under torsdagkvällen, på bortaplan dessutom.

Två nykomlingar mot varandra. HBK som gick upp från division fem – Boxholm som ramlade ur trean. Två divisioner skiljde lagen åt för bara några månader sen.

– Det ska bli kul att se var vi står och det ska bli fantastiskt roligt att möta dem, säger Greger Johansson.

Det märks att han längtat till premiären efter en lång försäsong där en ny uppsättning spelare drillats samman efter fjolårets imponerande avancemang från division 5.

Men HBK United får klara sig utan Damir Zenkovic, skyttekungen som öste in 61 mål (knappt hälften av lagets totala målskörd) under succésäsongen i division 5. Nu spelar Zenkovic för Hjulsbro i division 3.

– 61 mål går inte att prata bort, det är sjuka siffror. Men samtidigt får man tänka på att det inte går att göra 61 mål utan en bra omgivning. Vi har jobbat på offensiven under försäsongen och jag tycker den gett bra indikationer. Då har vi haft större problem med defensiven, även om jag tycker att det såg bra ut i sista träningsmatchen, säger Johansson.

Nu ska fler fötter hamna sist på bollen innan den går i nät framåt är det tänkt. Kanske att den som ska anses som främsta ersättare till Zenkovic är en kille som flyttats upp från mittfältare till forward den här försäsongen – och gjort det bra: Louzan Haddad, 23.

– Han har gjort nio mål och är väl den tänkbara ersättaren. Han och Damir har ganska lik spelstil även om Louzan är lite rakare i sitt spel, säger Greger Johansson.

Fjolårets succé, kryddat med flertalet intressanta nyförvärv, gör att HBK United tippas hamna på övre halvan i divison 4-tabellen.

– Det är alltid trevligt och bevisar att vi gjort det bra sen tidigare. Men man får aldrig glömma bort att vi är nykomlingar. Det kan låta jäkligt klyschigt, men för mig som tränare vill jag spela så attraktiv fotboll som möjligt. Sen får man hoppas att den också blir vägvinnande. Där kommer vi inte ändra oss bara för att vi tagit klivet upp, vi vill utveckla den biten, säger Greger Johansson.