På de tre senaste matcherna har RP tagit fem poäng. Det är lika många som laget tog på de nio inledande matcherna tillsammans. Och den stora skillnaden får tillskrivas försvarsspelet som från halvdant och virrigt nu ser säkert och stabilt ute.

– Försvarsinsatsen var nästintill perfekt bortsett en tiominuters period i andra halvlek. Efter bara 18 insläppta senast mot Skånela kände vi att det fanns saker att bygga vidare på. Och när vi även får fart på offensiven så är vi ett bra lag, säger tränaren Patrik Olsson.

Starten på matchen var däremot jämn och när RP gick till halvtidsvila i ledning med 12–11 hade inget av lagen haft ledningen med mer än en boll.

Något som skulle ändras direkt efter paus när RP låste fast hemmalaget och varierade med snabbt kontringsspel på Benjamin Jacobsson och starkt skytte från sjumålsskytten Isak Karlsson. En kombination som gav tidig ledning med 16–12.

– Det känns skönt att vi har så många hot framåt. I inledningen av säsongen saknade vi nyckelspelare som David Näsman(6 mål) och Philip Claudius(3mål) som är tillbaka nu. Det gör så klart sitt också, säger Olsson.

Kungälv skulle sedan komma så nära som 19–20 innan RP gjorde nästa ryck som avgjorde matchen. Vinsten gör att RP för första gången, på egentligen hela säsong, avancerar upp från negativ kvalplats upp på säker mark.

– Nu har vi kvar ett dubbelmöte mot Torslanda innan jul. Resultaten där är avgöra mycket vilket betyg vi kan sätta på oss sjäva efter höstsäsongen, avslutar Olsson.