– Jag är fantastiskt nöjd med vad tjejerna åstadkom de första 40 minuterna, säger tränaren Christoffer Suominen. Sen tryckte Mora på gaspedalen samtidigt som vi kroknade rejält, men det är inte mycket att säga om.

Han fortsatte:

– Det är inte de här matcherna vi ska vinna och spelar vi på samma sätt mot de lag som finns runt oss i tabellen kommer de få mycket svårt att slå oss.

Med mindre än en minut kvar av den andra perioden stod det 1–1 i matchen och det var, faktiskt, Libk som skapade de bästa chanserna. Men efter ett tokigt byte där Libk-spelarna kom helt fel, kunde Mora trycka in 2–1 och fick ett viktigt psykologiskt övertag inför sista perioden.

Något man också utnyttjade genom att avgöra matchen och vinna med klara 8–1.

Många trodde nog att serietvåan Mora skulle dominera från början med en hoper VM-spelare i laget.

Men icke.

Faktum är att det var Libk som hade de absolut bästa lägena i den första perioden. Framförallt Amanda Ljunggren som först hamnade helt fri med landslagsmålvakten Amanda Hill, men sköt utanför, och sen fick ett perfekt skottläge rakt framifrån men missade målet även då.

Perioden slutade mållöst, 0–0, och efter bara några minuter av den andra perioden var det Lisa Stellansdottirs tur att få nästa jättechans med ett halvt friläge, men hennes rappa skott träffade ena stolpen. Strax därefter var det Sofie Rissveds tur att testa Amanda Hill i Moras mål, utan att lyckas.

Och som det så ofta blir när ett lag skapar chanser utan att lyckas få utdelning, så gör det andra laget mål istället. Så blev det också när Mora satte 1–0 genom Malin Andreasson.

Men Libk gav inte upp för det. Bara knappt två minuter efter Moras mål kvitterade Alice Lindell när hon satte ett lågt backhandskott.

För övrigt fortsätter lagets otur med skador. Redan innan matchen saknade man flera tongivande spelare, som Frida Lundberg, Amanda Boström och Yamou Njai. På näst sista träningen inför matchen försvann dessutom lagets bästa poängspelare Julia Sidklev Persson med känningar i baksidan av ena låret och spelar heller inte mot Pixbo på söndag.

I första perioden mot Mora trampade Caroline Hansen snett med ena foten och var borta ett tag, men återkom i mitten av andra perioden.

– Hon är dock mycket tveksam till söndagsmatchen och haltade rejält nu efter matchen. Vi får testa inför matchen och se om det håller. Vi är vana att vara rätt så tilltufsade och ska nog klara av det här också, säger Christoffer Suominen.

Försvann ett tag gjorde också Amanda Ljunggren efter att ha skallat ihop med en motståndare, men när hon kom tillbaka efter att ha vilat några byten skapade hon direkt en farlig chans, men missade igen.

Istället tröttnade Libk mer och mer i perioden, efter att ha gått hårt på bara två femmor, och efter ett frislag ute vid sargen kunde finska landslagsspelaren Mi Kippilä enkelt smälla dit 2–1 i bortre gaveln bakom Elin Rosén.

Mora smällde sen till två gånger om i början av den sista perioden med tvåa snabba mål till 4–1 och efter det lyckades Libk aldrig resa sig. Istället blev det fyra mål till, när Libk tröttnade mer och mer.

På avdelningen glädjeämnen är värt att nämna att Elin Bernhardsson, nyss uppflyttad från Libk:s allsvenska lag, fick göra SSL-debut som back ihop med Sofie Rissveds och svarade för en finfin insats.

– Det är kul att få möjlighet att ge unga spelare från de egna leden chansen och jag tycker verkligen att Elin, tillsammans med Alice Lindell som gjorde mål igen, har visat att de är redo för den här nivån.