Efter medlemsmötet: Piraterna vill förhandla

Det var ett välbesökt medlemsmöte i Piraterna på måndagen. Nu vill speedwayklubben få i gång en förhandling med Motala kommun om arenahyran.

Thomas Wahlström, Piraternas ordförande, berättar om måndagens medlemsmöte. Ett välbesökt möte. Piraterna vill nu förhandla med kommunen om hyran för Dunteberget.

Thomas Wahlström, Piraternas ordförande, berättar om måndagens medlemsmöte. Ett välbesökt möte. Piraterna vill nu förhandla med kommunen om hyran för Dunteberget.

Foto: Jens Bollius

Speedway2020-10-05 21:09

– Många kom och jag uppfattade en enighet. Vi har inte de pengarna som kommunen begär, men vi vill vara kvar på anläggningen och erbjuda Motalaborna fin speedway nästa år. Nu måste det till en förhandling, säger Piraternas ordförande Thomas Wahlström.

Piraterna berättar att klubben öppnat en lös dialog med personer i LMS i Linköping om att få köra på Sviestad. Men det är inget förstaalternativ, utan i så fall något som kan bli aktuellt i framtiden. Inte till nästa år. Men terrängen för flytt har sonderats litegrann.

– Vi måste ha ett alternativ i fall vi blir avvisade, säger Thomas Wahlström.

Piraterna deltar nu i ett ligamöte 13-14 oktober och har sedan styrelsemöte 14 oktober. Innan det tas inga nya kontakter med kommunen.

De fyra allianspartierna i Motala kommun har på sitt håll tydligt klargjort att hyran för Duntebergets speedwayarena ska vara 300 000 kronor årligen.

Kommunalrådet Annelie Almérus, M, har pratat om att avvisa speedwayklubben om det inte skrivs på. I en egen video för Moderaternas räkning förklaras att kommunen kan gå vidare med andra åtgärder.

Tjänstemännen i kommunen hänvisar till politikerna och frågan är vad oppositionen tycker. Där säger Elias Georges, S:

– Vi tycker att det är olyckligt att inte parterna hittar varandra. Men sista ordet är inte sagt, förhandling pågår. Vi litar på våra tjänstemän, det är de och Piraterna som ska hitta varandra. Man måste ta varje öppning för att komma överens, säger Elias Georges.

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!