ESS dementerar att säsongen ska skjutas upp

Elitspeedway Sveriges vice ordförande Mikael Holmstrand dementerar att de beslutat skjuta upp premiären av Bauhaus-ligan. "Det är direkt felaktigt", säger han.

Elitspeedway Sveriges vice ordförande Mikael Holmstrand dementerar att det beslutats att premiären av Bahaus-ligan skjutits upp.

Elitspeedway Sveriges vice ordförande Mikael Holmstrand dementerar att det beslutats att premiären av Bahaus-ligan skjutits upp.

Foto: Peter Calén

Speedway2021-03-24 14:18

Enligt uppgift från Piraternas ordförande Thomas Wahlström så har premiären av Bauhaus-ligan skjutits upp till juni. 
Men enligt Elitspeedway Sveriges vice ordförande Mikael Holmstrand så har inte något sådant beslut tagits. 
– Det är direkt felaktigt. Det kommer inte tas något sådant beslut förrän tidigast den 11 april. Det med den enkla anledningen att vi inväntar vad fotbollen får för besked inför den allsvenska premiären. Efter det så kommer ESS föreslå något till förbundet som är de som ytterst bestämmer när vi ska starta, säger Holmstrand. 

Holmstrand berättar att det för nuvarande råder tävlingsförbud inom samtliga verksamheter inom Svemo. Vilket han menar i praktiken innebär att det i nuläget inte finns några premiärdatum alls. 

– Sen är det klart att det diskuteras olika alternativ och att skjuta på premiären är ett av många scenarion som diskuteras. Men det finns ett styrelsebeslut inom ESS att det inte ska tas något beslut före den 11.april. Allsvenskan kommer bli normgrundande, tror vi, när det gäller publik. Därför vill vi inte ta något beslut innan vi vet vad de får för besked, säger Holmstrand. 
Som fortsätter: 
– Vi har ju ändå en månad till på oss där. Skulle vi ställa in redan nu och så får fotbollen besked att de får ta in tio procent av arenakapaciteten så är det ju lite goddag yxskaft på speedwayen. Och det kommer vi inte utsätta oss för, säger Holmstrand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!