Ex-kommunalrådet med i Piratstyrelsen

Piraterna har haft årsmöte. Invald i styrelsen i klubben blev Camilla Egberth, tidigare kommunalråd i Motala för Socialdemokraterna.

Thomas Wahlström, Piraternas ordförande, blev omvald på ett år på klubbens årsmöte på måndagskvällen. Invald i styrelsen blev bland andra förra kommunalrådet för Socialdemokraterna, Camilla Egberth.

Thomas Wahlström, Piraternas ordförande, blev omvald på ett år på klubbens årsmöte på måndagskvällen. Invald i styrelsen blev bland andra förra kommunalrådet för Socialdemokraterna, Camilla Egberth.

Foto: Jens Bollius

Speedway2021-05-03 21:03

Egberth var en av de tre nyinvalda på klubbens digitala årsmöte, som hölls via Teams på måndagskvällen.

– Gediget speedwayintresserad och hon har ett stort kontaktnät i kommunen, säger Piraternas ordförande Thomas Wahlström.

Nyinvalda blev också entreprenörerna Yvonne Bentsen, som blir kassör, och Conny Svärdvall som blir ledamot precis som Camilla Egberth.

– Alla tre kommer att ha massor att tillföra, intresserade av sporten alla tre, säger Thomas Wahlström.

Wahlström blev själv omvald på ordförandeposten ytterligare ett år. Vice ordförande är Ulf Gunnarsson och sekreterare Magnus Jorheden. Ledamot är också Benny Wickström, kvar sedan tidigare.

Bentsen, Svärdvall och Egberth ersatte Sven Gustafsson, Jordie Flordin och Anette Fridell som alla avgick ur styrelsen.

Sven Gustafsson är dock kvar i klubbens valberedning och tidigare suppleanten Alf Jansson är nu internrevisor.

Piraterna gjorde ett plusresultat som förening, vilket Sporten tidigare varslat om. Aktiebolaget har inte klart med bokslutet ännu, men det pekar på att det också kommer att visa plus.

– Ekonomin är i balans nu, men det har gått ut över det sportsliga, säger Thomas Wahlström.

På årsmötet, genom årsberättelsen, avtackades Jonas Davidsson för sina insatser på banan och även gänget som jobbar med banan, pensionärerna, tackades. På plats ska dessa personer hyllas när det är möjligt i pandemin.

– Hoppas vi kommer i gång 8 juni och då får ta in publik, säger Thomas Wahlström inför säsongen.

Karta: Dunteberget motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!