LMS-basen: "Vill ha elit i alla sektioner"

Nu har Piraterna även officiellt börjat prata om Sviestad som ett alternativ till ny hemmabana. Men i Linköpings MS har inte frågan varit uppe.

Dunteberget är Piraternas hem och en klassisk arena i speedway-Sverige. Men nu har Piraterna besökt Linköping, för att sondera terrängen om ett alternativ, med risken att bli avvisade från Dunteberget.

Dunteberget är Piraternas hem och en klassisk arena i speedway-Sverige. Men nu har Piraterna besökt Linköping, för att sondera terrängen om ett alternativ, med risken att bli avvisade från Dunteberget.

Foto: Thomas Augustsson

Speedway2020-10-06 11:45

Peter Kahrle, känd motocrossledare i LMS, är sedan årsmötet i helgen nu även huvudordförande i Linköpings MS. Han har hört om Piraterna ryktesvägen, men än så länge är det bara löst snack.

– Vi har inte diskuterat det alls i styrelsen. Vi har heller inte haft vårt första styrelsemöte sedan årsmötet. Det tar vi nästa vecka. Så jag vill avvakta med att kommentera, säger Peter Kahrle.

Hur är ditt eget speedwayintresse?

– Det är inte riktigt min sport, men jag följer ju resultaten. Jag vet också att Piraterna har haft svårt att komma överens med kommunen där borta.

Som privatperson och motorintresserad Linköpingsbo, vad säger du om Piraterna på Sviestad?

– Allt är väl intressant. LMS målsättning är att det ska finnas elit i varje sektion, men det måste vara bärande ekonomiskt. Vi har ju ett eget lag, Filbyterna. Kanske har vi ett lag inom några år, eller 2030. Om vi ska ta hit Piraterna måste det gå runt ekonomiskt, det är en stor puck. Men vi har ju haft GP-speedway på banan.

Om det skulle köras elitseriespeedway på Sviestad måste hur som helst banan rustas upp. Det saknas vissa saker för säkerheten som det är nu.

Nye LMS-ordföranden vill om speedwayen gärna återkomma när han haft nya rollen längre tid.

I motocross finns i LMS en elitsatsning sedan 2015 och sedan i år en speciell damelitsatsning. I crossen har LMS även satsningar på såväl bredd som ungdomar. Där har LMS också arrangerat SM med framgång på sin bana intill speedwayovalen.

Karta: Linköpings Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!