Piraterna var nära men ändå inte

Piraterna var uträknade, kom tillbaka, men föll ändå. "Jag tycker inte att vi gav oss själva chansen riktigt", sa lagledaren Fredrik Staaf.

Ingen fara, men en liten krasch mellan Linus Sundström och Andreas Lyager krokade ihop.

Ingen fara, men en liten krasch mellan Linus Sundström och Andreas Lyager krokade ihop.

Foto: Jeppe Gustafsson/TT

SPEEDWAY2019-07-02 21:30

LÄS MER:Så var matchen

Det blev till slut 43–46 i en väldigt svängig match.

Piraterna fick en usel start och hamnade i sex poängs underläge redan efter två heat. 2–4 i det första och sen blev bröderna Davidsson, Jonas och Daniel, frånåkta så det stod härliga till i det andra.

Men i tredje heatet, efter en omstart, så slog hemmalaget tillbaka. I ett otroligt spännande heat lyckades Pawel Przedpelski och Linus Sundström för vilt jagande Vetlandaförare och vinna med 5–1.

Den glädjen varade inte länge. Seriens suverän Bartosz Zmarzlik fick med sig lagkompisen Brady Kurtz på en enkel femetta mot Niels-Kristian Iversen och Jonas Davidsson och bortaledningen med sex poäng var återställd.

Och i nästa heat kändes det som Vetlanda avgjort matchen. Andreas Lyager, som aldrig varit på banan tidigare, vann överlägset och fick med sig Viktor Palovaara till en enkel femetta och ledning med tio poäng.

Piraterna gjorde vad man kunde för att toppa sig ifatt, fick en smula av hopp efter en femetta i det elfte heatet och var plötsligt bara tre poäng bakom efter att bara två förare fick vara med i heat 13. Där lyckades Mikkel Michelsen med det inte många andra klarat av, nämligen att besegra seriens suverän Bartosz Zmarzlik.

Michelsen tog starten, hade sen polacken hängande i bakskärmen i fyra varv men lyckades hålla undan och vinna.

– Men det känns inte alls bra att ta en uteslutning för att man inte är framme vid starten i tid, sa Fredrik Staaf med en tydlig passning till sin lagkapten Niels-Kristian Iversen.

Bartosz Zmarzlik kom sen tillbaka och vann heat 14, gav sitt lag ledningen med tre poäng inför det sista heatet och när det slutade 3–3 med Dominik Kubera som vinnare var matchen förlorad för Piraterna.

Fredrik Staaf:

– Vi har 5–1 ut på första varvet men släpper förbi deras förare. Vi måste ha bättre koll på varandra i det läget. Men, vi är pressade just nu och fattar kanske inte de bästa besluten på jordklotet just nu.

Piraternas lagledare Jerry Bengtsson och Fredrik Staaf.
Piraternas lagledare Jerry Bengtsson och Fredrik Staaf.
Matchfakta

Piraterna 43

Vetlanda 46

Poäng, Piraterna: Linus Sundström 11+2, Niels-Kristian Iversen 9+1, Mikkel Michelsen 10, Pawel Przedpelski 7+1, Jonas Davidsson 5+1, Daniel Davidsson 1, Daniel Kaczmarek 0.

Vetlanda: Bartosz Zmarzlik 14, Dominik Kubera 13, Viktor Palovaara 6+1, Brady Kurtz 5+2, Andreas Lyager 4, Troy Batchelor 3, Filip Hjelmland 1 .

Publik: 1 483

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!