Piraternas start kan skjutas till augusti

Coronaviruset fortsätter påverka även idrotten. De svenska elitklubbarnas samarbetsorganisation Elitspeedway Sverige (ESS) har därför arbetat fram ytterligare alternativ för att kunna genomföra den svenska säsongen.

Elitspeedway Sverige har tittat på olika scenarion för att kunna genomföra säsongen. Den kan starta så sent som den 11:e augusti.

Elitspeedway Sverige har tittat på olika scenarion för att kunna genomföra säsongen. Den kan starta så sent som den 11:e augusti.

Foto: Thomas Augustsson

Speedway2020-04-21 10:30

– Vårt mål är att vara så väl förberedda som möjligt för de olika scenarion som vi kan komma att ställas inför, skriver ESS vice ordförande och medieansvariga Mikael Holmstrand i ett pressmeddelande.

I slutet på mars kommunicerade ESS olika startdatum under juni månad för BAUHAUS-ligan, beroende på de begränsningar som utvecklingen av Covid-19 innebär. För att skapa fler möjligheter till att kunna genomföra säsongen har elitklubbarna tillsammans diskuterat ytterligare alternativ. De har nu möjliga startdatum fram till den 11:e augusti.

– I det läge speedwayen och all annan idrott befinner sig i nu måste man vara ödmjuk inför att det kan krävas stora anpassningar för att kunna genomföra säsongen. Klubbarna är helt eniga i att man är beredd att göra dessa anpassningar, säger Holmstrand.

Förutom de svenska myndigheternas begränsningar så påverkas klubbarna också av andra länders regler med tanke på tillgången på utländska förare och möjligheten till att resa mellan länderna. Sedan tidigare är tillfälliga regler för säsongen 2020 införda i samarbete med förbundet Svemo. Skulle ytterligare översyn av regler krävas för att göra en säsong möjlig kommer en sådan diskussion att lyftas med förbundet igen.

– Vi följer myndigheternas rekommendationer och när det är tillåtet och möjligt så har vi sagt att vi är redo att starta ligan med tre veckors varsel, avslutar Holmstrand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!