TvÄ förare till Àr klara för Piraterna

Tre förare Àr nu klara för Piraternas elitserielag 2020. Till Pawel Przedpelski kan nu lÀggas en Norrköpingskille och en ukrainare.

Norrköpingskillen Henrik Bergström, hÀr ihop med mekanikern Patrik Gogolimski inför Ärets sÀsong, kommer att fÄ chansen i Piraterna i Är och Àr klar för elitserieklubben. Nu med en ny mekaniker dock.

Norrköpingskillen Henrik Bergström, hÀr ihop med mekanikern Patrik Gogolimski inför Ärets sÀsong, kommer att fÄ chansen i Piraterna i Är och Àr klar för elitserieklubben. Nu med en ny mekaniker dock.

Foto: Jens Bollius

Speedway2019-11-26 13:00

Det Àr 32-Ärige Andrzej Karpov frÄn Ukraina och Henrik Bergström frÄn Norrköping som Motalaklubbens lagledare Daniel Davidsson har gjort klart med.

Det betyder att tre av sju platser Àr fyllda.

– Vi har egentligen fem klara, men ett par Ă€r bara muntliga och de vĂ€ntar vi med att presentera tills allt Ă€r pĂ„skrivet och klart, sĂ€ger Daniel Davidsson.

Davidsson sÀger att amerikanen Greg Hancock fortsatt finns med i bilden och att han rÀknar med att brorsan Jonas Davidsson fortsÀtter att köra för Piraterna 2020. DÀr Àr det förhandlingen mellan bröderna som ÄterstÄr.

Andrzej Karpov, född 1987, har inte Äkt i Sverige sedan 2017, men dÄ gjorde han en kanonsÀsong i Smederna i Eskilstuna. Snittet Àr 1,8, vÀldigt högt.

– Karpov lĂ€gger inte fingrarna emellan. En racer och krigare som aldrig ger upp, beskriver Daniel Davidsson.

Andrzej Karpov kommer 2020 ocksÄ att Äka för Krozno i den polska andraligan.

Henrik Bergström Àr en Norrköpingsson som ska köra för Vargarna i allsvenskan, och Àven Piraterna i elitserien. Bergström var med i Piraternas trupp i Är, men fick inte Äka nÄgonting.

– Henrik var pĂ„ gĂ„ng nĂ€r han Ă„kte bra för Vargarna i allsvenskan 2018, men har efter det stĂ„tt lite still. Han har inte riktigt fĂ„tt chansen, men det ska han fĂ„ hos oss nu, lovar Daniel Davidsson.

Nye lagledaren ska ha allt klart, minst sju förare pÄ papperet, till Svemo pÄ lördag kvÀll.

– Det Ă€r ett hĂ€stjobb att göra, sĂ€ger Davidsson som den hĂ€r veckan jobbar heltid med Piratuppdraget.

Karta: Dunteberget Motorstadion
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!