Prinsen ställs mot racingstjärnan: "Riktigt bra"

Till helgen väntas kungligt besök på Mantorp Park när "Grande finale" ska avgöras. Prins Carl-Philip Bernadotte kommer att tävla mot racingkungen Marcus Ericsson – och det finns chans för att den riktiga kungen också kommer.

Prins Carl Philip Bernadotte, Porsche Experience Racing efter att ha vunnit Porsche Sprint Challenge den 1 oktober 2022 i Mantorp. I helgen är han tillbaka och tävlar i Porsche carrera cup.

Prins Carl Philip Bernadotte, Porsche Experience Racing efter att ha vunnit Porsche Sprint Challenge den 1 oktober 2022 i Mantorp. I helgen är han tillbaka och tävlar i Porsche carrera cup.

Foto: Axel Boberg

Sporter2023-09-19 12:31

Under fredag och lördag avgörs stora eventet "Grande finale" på Mantorp park. En racingfest som blev lyckad med mycket publik och kungligt besök förra året. 

– Det var ungefär 10 000 människor här förra året. Just nu är det vädret det hänger på. Blir det lika bra väder som senast kan vi nå samma nivå. Intresset känns ungefär som förra året, säger Mantorp Parks vd Fredrik Sjöqvist.

Det ska tävlas i klasserna Porsche Carrera Cup, Porsche Sprint Challenge, NXT Gen Cup, V8 Thunder Cars och Radical Cup.

En kul nyhet för alla racingintresserade är att indycar-stjärnan Marcus Ericsson kommer tillbaka till Mantorp för att gästspela i Porsche carrera cup. 

– Jättekul att han kommer igen och vill ge de andra förarna en kamp. Det är många duktiga i den klassen och kommer bli ett riktigt bra race. 

De som fajtas om titeln är ledande Lukas Sundahl, Marcus Ericssons bror Hampus Ericsson och Ola Nilsson.

Även prins Carl-Philip Bernadotte är anmäld för att tävla i Porsche carrera cup i helgen. Prinsen har inte deltagit i alla race den här säsongen och är inte med och slåss om mästerskapstiteln.

Det återstår att se om även kung Carl XVI Gustaf kommer för att se prinsen tävla.

– Det är inte omöjligt att han dyker upp, han brukar dyka upp rätt så oanmäld, säger Sjöqvist som ger ett tips inför helgen:

– Vi har en ny elbilsklass som heter "Nxt gen cup". Det är en juniorsatsning med helt eldriva bilar som har premiär.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!