Det blev 2–4 mot Växjö (0–2, 1–1, 1–1) inför drygt 800 åskådare.

Och i och med det tredje raka förlusten mot samma lag.

4–7, 3–4 och nu 2–4.

Artikelbild

– Då kanske det blir SM-final till våren, sa Astbrant.

Ursäkta?

– Jag tror att när vi senast förlorade tre raka mot dem så gick vi till final och förra säsongen när vi vann tre raka så spelade de final. Det är väl det vi får ta med oss i så fall, sa han och log.

Men som match betraktad var det insats han helst ville dra ett stort streck över.

Artikelbild

– Prestationsmässigt en av våras svagare insatser, helt klart. Det blev inga dueller som skapade energi och vi blev rädda när de spelade på våra misstag. Nä, det var en riktig lågvatteninsats. Vi hade egentligen ingen spelare som kom upp i normal nivå idag.

Växjö, som saknade en del spelare i sitt lag, lät Libk sätta tonen i spelet och valde själva att satsa på spelvändningar mest hela tiden.

Artikelbild

Astbrant igen:

– Vi har svårt i den här typen av matcher, när vi möter lag som inte bjuder upp till dans. De spelar väldigt smart och taktiskt och det märktes att det var en viktig match, trots att det bara är i mitten av serien.

Artikelbild

För en titt i tabellen visar att lagen just nu ligger fyra och femma. Ett inte alls omöjligt scenario när det drar ihop sig till slutspel är att de båda kan ligga kvar där, och "bli över" när de andra lagen valt sina motståndare.

– Så skulle det absolut kunna bli. Men det tar vi då, det är inget vi funderar på nu.

Växjö gick upp till 0–3, som blev 1–3 efter Matej Jendrisaks reducering i mellanperioden. Men istället för att komma närmare släppte Libk in ett mål till precis i början av den sista perioden, trots att Libk ändrat om rejält i femmorna i ett försök att väcka laget.

– Jag tyckte att det kändes slött redan från början och det var ingen som röt i av spelarna själva i periodpauserna. Då försökte jag göra vad jag kunde.

Men det hjälpte inte. Gustav Fritzell reducerade visserligen igen, men närmare än så kom man aldrig.

– Det är så här i idrott ibland, det är baksidan med det här. Av 32 matcher kan man inte vara på topp jämnt, trist bara att det sker på hemmaplan i en så här viktig match.

Tamt Martin Karlsson kämpade och slet, som vanligt, men fick ut lite av sin insats. Precis som hela laget.

– Det känns som vi aldrig kommer in i matchen ordentligt. De håller på nåt sätt i taktpinnen, även när de inte har bollen. De får oss att spela upp den där de vill, vi har dålig rörelse i hela laget och för dåliga passningar. Nä, det var inte mycket som kändes bra idag.