76-åring presenterade ny skrällvinnare

Förra tävlingsdagen skrällde Mantorps amatören Lars-Erik Nilsson till 54 gånger insatsen. På tisdagen var det dags igen för en ny högoddsare.

Om bara någon månad fyller han 77 år. Men några ålderskrämpor märks inte när Lars-Erik Nilsson kör sina hästar. Igår skrällde amatören på nytt med egentränade Julietta Doc.

Om bara någon månad fyller han 77 år. Men några ålderskrämpor märks inte när Lars-Erik Nilsson kör sina hästar. Igår skrällde amatören på nytt med egentränade Julietta Doc.

Foto: Magnus Strömsten/ALN

Trav2019-12-03 20:00

Lars-Erik Nilsson styrde in egentränade Julietta Doc till seger. Vinnaroddset på Julietta Doc i den andra V4-avdelningen var nästan 39 ggr insatsen. Det var Lars-Eriks tredje årsseger på 21 försök, ett bra facit 2019. Hade man spelat en hundralapp vinnarspel på 76-åringen i alla lopp, så det gett ett överskott på 7 637 kr.

– Jag tror inte det är sant, tänk att skrälla två tävlingsdagar i rad. Idag fick vi loppet i rygg på ledaren. När luckan kom i slutsvängen hade min häst gott om krafter sparat, tyckte segerkusken efter målgång. 
Fler segrar har Lars-Erik haft på gaffeln i år, för det finns även tre andraplatser på de 21 försöken. Det finns inte så många äldre amatörer som kör travlopp mot proffsen. 

En häst som också fångat många är Claes Svenssons valack Eye In The Sky. Det beror nog på att hästen bara har syn på ett öga och springer därför lite konstigt snett med huvudet, som han lägger lite på sned. Nu vann han årets femte seger på åtta försök. 
– Vid hans första två segrar kände jag inget speciellt. Men Eye In The Sky har utvecklats för varje start och sista två triumfer har han imponerat på mig, berömde Claes Svensson efter loppet.

Annars var det två av de segervana kuskarna som vann de övriga två V4-loppen. Först körde Carl Johan Jepson ett perfekt lopp bakom formtoppade G.K.Yippi och avgjorde lätt över upploppet. 
Kim Eriksson vinner också ofta på hemmabanan. Han lotsade in 13-oddsaren Golden Indra i den tredje avdelningen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om