Hemmatränare gav skrällar på Mantorptravet

Trots att två stora favoriter vann inom V5-spelet på Mantorptravet, så blev det ändå 10.749 kr i utdelning. Anledningen till det var tre hemmasegrar som fällde många av spelarna.

Igår vann Mikael Selins stall dubbelt med överraskningarna Winnie Blackfire och Speed Marke. Här kusken Roger Pettersson och Christel Berntsson med Speed Marke.

Igår vann Mikael Selins stall dubbelt med överraskningarna Winnie Blackfire och Speed Marke. Här kusken Roger Pettersson och Christel Berntsson med Speed Marke.

Foto: Magnus Strömsten/ALN

Trav2019-11-25 21:57

Vinterhalvåret brukar vara hemmatränaren Mikael Selins bästa tid och kanske är det dags att på allvar att se upp för Mantorptränarens hästar framöver. 

Under måndagskvällen vann han dubbelt med överraskningarna Winnie Blackfire och Speed Marke.
Winnie Blackfire var det skrik om inför förra starten, men då hamnade hon utvändigt ledaren vilket inte passade. Nu fick hon ett invändigt smyglopp och kunde glida ut i andrapar utvändigt in mot slutsvängen. Attacken sattes körande Christel Berntsson in 400 kvar och i sista stegen satte stoet nosen först och skrällde till 62.34. Bara tre procent av spelarna hade streckat vinnaren på V5.

Redan i loppet efter var det dags igen, då hette segervapnet Speed Marke som triumferade för första gången efter 28 försök. 950 meter från mål gled Roger Pettersson ut med valacken i tredjespår. På sista långsidan fick hästen full marschorder och var i ledning innan slutsvängen. Vinnarhästen var streckad på bara åtta procent av V5-kupongerna.

Bortglömd av spelarna var även det tredje vinnande hemmaekipaget. Go West Young Man var obesegrad i två starter, men trots det var han endast streckad på åtta procent av systemen. Amatören Henrik Johansson placerade treåringen utvändigt ledaren. In på upploppet kopplades ändå greppet och vann på nya rekordtiden 15,9 över medeldistans. 

– I träningen innan han debuterade visade han inget extra. Men när det blev allvar var det som en ny häst. Idag hade jag helst sett att han fått ett rygglopp, men han är en hård häst och kunde ändå vinna, berömde tränaren Stefan P Pettersson. 

Åbytränaren Mikko Aho var måndagens nyckelkusk, då han kom upp med singelförslagen inom både V5- och V4-spelet. I V5-inledningen inledde storfavoriten Högstena Stalldräng med galopp men kunde ändå forceras till ledningen 1.400 meter från mål. Upploppet ned blev han sedan utmanad av hemmaekipaget Symphonic Joker. Det blev stenhårt in mot mållinjen och inte ens målkameran kunde skilja dom åt.

På en annan bana, Färjestadstravet, utspelade sig otäcka scener i en olycka i det sjätte loppet. Hästen Notation och drog med sig Mantorpskörsven Micael Stjärnström och Pegasus All Over i fallet. 

Banan meddelade via högtalarsystemet att Micael Stjernström förts till sjukhus med ambulans. Han ska ha varit vid medvetande, men klagat på smärtor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!