Olga fixade kvällens skräll

Det var favoritbetonat på måndagen vid Mantorptravets V64-tävlingar. Men en skräll ordnade estländskan Olga Sehlova, när hon i den fjärde avdelningen lotsade in fyraåriga Nika till en lätt seger.

Internationell är Olga Sehlova från Estland. Hon tävlar i Sverige, Estland och Ryssland. På måndagen vann hon med fina fyraåringen Nika på Mantorpsovalen.

Internationell är Olga Sehlova från Estland. Hon tävlar i Sverige, Estland och Ryssland. På måndagen vann hon med fina fyraåringen Nika på Mantorpsovalen.

Foto: Magnus Strömsten/ALN

TRAVSPORT2019-04-15 22:09

Olga Sehlova mötte undertecknad för snart tio år sedan. Hon arbetade då med att köra in unghästar vid travbanan i Tallinn. Men redan då hade hon börjat tittat mot den stora grannen Ryssland i öst. Där skaffade hon sig alltmer kontakter och sålde en del välstammade hästar. Ofta handlade det om toppstammade ston som kördes till de bästa hingstarna i Europa och franska toppar som Ready Cash och Bold Eagle.

En av första hästarna som föddes upp var den nu fyraårige Ready Cash-sonen Marrakesh. Ifjol vann han fem segrar innan Marrakesh som favorit förlorade det finska Kriteriet där han slutade fyra.

Olga Sehlova har verksamhet i tre olika länder och här i Sverige driver hon ett mindre stall i sörmländska Nykvarn utanför Södertälje med sex unga hästar.

Hennes enda starthäst är fyraåriga Nika. Efter ett par imponerande triumfer var Olga Sehlovas sto ganska påpassat av spelarna inför måndagens start på Mantorp. Stoet följde med från kön varvet från mål, men redan med 300 meter kvar såg man att Nika skulle vinna.

– Hon är väldigt orutinerad och kan mest springa rakt fram. Hon måste får rutin och även klara kurvorna felfritt. Idag kände jag redan varvet från mål att idag vinner jag, avslöjade estländskan i segerintervjun.

En liten överraskning blev det även i V64-avslutningen. Förhandsfavoriterna Sete och Dream Night Palema fick svar av invändige Andy Pandy One.

Det var full körning i 1.09-tempo innan Dream Night Palema fick ledningen efter 700 meter.

Den tuffa inledningen satte sig i benen på förhandsfavoriterna till slut.

Perfekt framlotsad från bakspår var Kim Eriksson bakom fjärdehandsfavoriten Liam Dana.

Med krafter sparat vid målgången skar duon mållinjen på fina tiden 12,2a.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om