1992 är hittills enda gången som Borens IK tagit hem segern i sin egen cup. Och chansen till att de ska lyckas göra det i år försämrades rejält när Boren gick in i gruppspelet på onsdagen.

För det blev respass direkt för de båda Borenlag som var i elden. Tyngst var fallet för Boren 1 som på papperet räknades som favoriter i grupp C ihop med FC Vicdori. Men efter förlust mot FC Vicdori och bara oavgjort mot Linghem så spelade det ingen roll att de besegrade Fornåsa med klara 5–0.

– Självklart en besvikelse. Med det laget vi hade i dag så ska vi gå vidare. Tyvärr gör vi inte mål i andra matchen mot Linghem och det är det vi faller på, säger lagkaptenen Haris Asic.

Artikelbild

| Adam Larsson lyckades inte överlista Rosa lagets Anton Ståhl.

I slutet av matchen mot Linghem hade Boren bland annat två straffar efter att Linghem utan att lyckas göra mål. Istället kunde Linghem kvittera i slutminuten.

– Det är svårt att göra mål på straffar här inne. Vi skulle avgöra den matchen tidigare. Sen tappar vi fokus i slutet, det är en riktig besvikelse, säger Asic.

Om Boren 1 var något av en besvikelse så satte Boren 2 färg på grupp D ihop med Motala AIF:s juniorer. Båda de ungdomliga lagen bjöd på ett spel som hade förtjänat en slutspelsplats. Men förlust för Maif i den sista omgången mot Askersund och oavgjort för Boren mot gruppsegraren Sandarne FC satte stopp för det.

Sandarne är för övrigt årets mest långväga gäster i Boren futsal cup. Redan i tisdags åkte de de 40 milen ner till Motala från Söderhamn och nu blir de alltså kvar i ytterligare ett par dagar.

Artikelbild

| Kamp. Maifs Axel Qvist i duell med Borens Anton Ydrefors. De båda juniorlagen satte färg på kvällen.

– Det är för långt att åka hem för en dag så vi ska bo hos en bekant i Tranås, säger Sandarnes Morteza Barati som berättar att de till vardags spelar i division 2 i futsalserien i Hälsingland.

Vad tycker ni om Boren futsal cup?
Artikelbild

| Långväga. Sandarnes Saeed Khamisi spelade nonstop i gruppspelet. Här i duell med Maifs Ricky Younan.

– Det är grymt. Bra med publik och bra fart på turneringen. Vi såg en annons på Facebook och då blev vi sugna på att vara med. Det är ju många bra lag med och det är alltid bra att möta bra motstånd, säger Morteza Barati.

Grupp E avslutade dagen och den inleddes med ett riktigt prestigemöte när Motala AIF 1 ställdes mot IFK Motalas Rosa laget.

Maif fick sedan en relativt behaglig resa till lördagens slutspel. Seger 1–0 mot FC Assyriska följdes upp med 4–0 mot Tallboda.

Och på lördag är Maif-kaptenen Simon Karlsson medveten om att de får bära favoritskapet av Motalalagen.

– Det får vi lära oss att leva med. Som bästa lag i Motala så får vi ta den pressen och den tycker jag att vi ska ha, säger Karlsson.

För Rosa laget så blev det en desto tuffare avslutning. För trots att de körde över Tallboda med 5–0 så var de tvungna att ta en poäng i sista matchen mot Assyriska för att ta sig till slutspel.

Och den fick de slita kvar. Med bara minuten kvar och 2–2 plockade Assyriska ut målvakten i ett försök att ta slutspelsplatsen. Men Rosa höll tätt och med endast tre sekunder kvar såg Jonathan Gren till att sätta dit 3–2 och därmed också se till att Rosa laget vann gruppen.

– Så jäkla gott att vi får in det sista så vi vinner gruppen, säger Gren.