– Det har varit lite slitsamt, sa lagkaptenen Anna Wiman och pressade fram ett leende.

1–8 mot serietvåan Mora.

1–7 hemma mot serieledarna Pixbo.

Artikelbild

| Storförluster. Libk har haft en tuff helg med två raka storförluster mot topplagen Mora och Pixbo.

– Det är inte så att vi känt oss slagna på förhand, vi har gjort bra matcher mot topplagen förut. Och så länge vi håller jämna steg är det väldigt roliga matcher att spela.

Mot serietvåan Mora höll Libk jämna steg i drygt halva matchen. Men sen tog orken slut.

Med mindre än en minut kvar av den andra perioden stod det 1–1 i matchen och det var, faktiskt, Libk som skapade de bästa chanserna. Men efter ett tokigt byte där Libk-spelarna kom helt fel, kunde Mora trycka in 2–1 och fick ett viktigt psykologiskt övertag inför sista perioden.

Något man också utnyttjade genom att avgöra matchen och vinna med klara 8–1.

Mot Pixbo var det ungefär på samma sätt. Det höll halva matchen, sen avgjorde gästerna. Men innan dess hade Libk flera bra lägen, bland annat skott i ribban, men gjorde inga mål.

– Målskyttet är helt klart vårt stora bekymmer. Om vi inte gör mål mot topplagen, som vi kanske inte ska vinna emot, så är det inget som säger att målen kommer bara för att vi möter sämre lag framöver. Men det är kul att se att vi inte ger upp utan fortsätter kämpa och slita. Bevis på det var väl att vårt mål idag kom med mindre än en minut kvar.

För övrigt fortsätter lagets otur med skador. Redan innan Mora-matchen saknades Frida Lundberg, Amanda Boström, Julia Sidklev Persson och Yamou Njai. Mot Mora trampade dessutom Caroline Hansen snett med ena foten och var inte med mot Pixbo. Det var heller inte Amanda Ljunggren som skallade ihop med en motståndare i Mora och ådrog sig en hjärnskakning.

– De unga spelare som kommer in här gör det bra, men det vore bra om vi fick tillbaka några spelare till nästa helg då vi möter Malmö borta, säger Anna Wiman.