– Vi ledande spelare måste visa vägen. Det gör vi inte nu. Jag tycker mest att det är de yngre som tar för sig, sa Karlsson.

Efter förlusten hade tränaren Johan Astbrant en kort genomgång med laget. Sen satt spelarna själva en lång stund och diskuterade situationen.

Vad sa ni?

Artikelbild

– Vi försöker väl gå igenom vad som är bra och mindre bra. Alla får säga vad de tycker och tänker. Det är bra att rensa luften direkt efter en sån här svag insats, sa Anton Karlsson.

Vad kom ni fram till?

– Att vi mest springer en och en och inte jobbar som ett lag. Vi måste jobba tillsammans för att slå nåt lag i den här serien och just nu gör vi inte det.

Han fortsatte:

Artikelbild

| Oliver Liedberg fick göra debut i SSL och spelade halva matchen mot Jönköping.

– Varje säsong kommer det såna här perioder när det går lite tyngre och det är kanske bra att få nån motgång ibland när vi har så många unga spelare i laget. Men som jag sa, när det kommer såna här perioder måste först och främst vi ledande spelare ta för oss och leverera. Det gör vi inte just nu.

Annars såg det hyfsat ut från början. Andreas Nordh satte 1–0 för Libk mot sin gamla klubb och laget hade bud på fler mål.

Men den andra perioden bör nog Libk glömma så snabbt som möjligt. För då gick nämligen precis allt på tok.

Först släppte man in en kvittering till 1–1 efter bara 33 sekunder. Det andra målet i baken lät bara vänta på sig 56 sekunder till.

Efter svagt försvarsabete kom också 3–1 och när sen Matej Jendrisak tryckte in 3–2 trodde man nog att Libk skulle vakna till.

Men icke.

Istället hade Jönköping bollen på egen planhalva med bara sekunder kvar och det var tydligt att de bara ville spela av perioden. Men när Libk gick upp och pressade så skickade JIK iväg en boll mot mål och en JIK-spelare smällde till en backhand på vinst och förlust, som gick in till 4–2.

I tredje periodens inledning så kastade tränaren Johan Astbrant om hej vilt i femmorna, allt för att väcka laget.

Det såg ut att hjälpa. Till en början.

Felix Lanver satte 4–3 i sitt första byte i perioden, men bara 9 (!) sekunder senare gjorde JIK mål igen.

Och som inte det var nog så ådrog sig samme Lanver en utvisning, något som hemmalaget utnyttjade efter bara 18 sekunder genom att sätta 6–3.

Sen var det godnatt.

Johan Astbrant:

– Jag vet ärligt talat inte vad jag ska säga efter en sån här match. Släpper du in sju mål vinner du sällan innebandymatcher. Just nu springer vi och gömmer oss och det är för få som vill bidra i spelet.

Ett glädjeämne fanns det dock i matchen. Unge Oliver Liedberg fick chansen att debutera i SSL och spelade halva matchen i förstafemman, ihop med landslagsspelarna Gustav Fritzell och Matej Jendrisak.

– Men ingen kan påstå att vi gav honom nån hjälp i sin debut. Han gjorde vad han kunde men det blev ingen match att minnas för honom, sa Astbrant och suckade