– Det är en annan oro i kroppen än vad jag känt de tidigare säsongerna. Det måste jag medge.

Ni som följt Piraterna den här säsongen kan storyn. Det har gått klart tyngre än förväntat, laget har bara 7 poäng på 9 matcher efter bara 3 segrar och parkerar på sjätte plats.

I kväll möter man Rospiggarna, de regerande mästarna, som haft det ännu tyngre. Med bara 5 poäng ligger laget från Hallstavik sist i tabellen, på nedflyttningsplats.

Då förstår alla att mötet dem emellan är viktigt.

– Usch ja, det är en match som betyder oerhört mycket. Men jag vill påstå att pressen är ännu större på dem, som har hemmaplan. Och vi har ju inte precis gjort några bra matcher däruppe de senaste säsongerna.

Han fortsätter:

– Men det är bara att glömma nu. Nu är det ny match, nya lag och nya förutsättningar. Men man hade ju hoppats att läget skulle varit lite lugnare.

Piraterna var topptippat av många men har inte alls infriat förväntningarna. Vad som är förklaringen till det har Andersson Skill vänt och vridit på i oändlighet.

– Jag har svårt att sätta fingret på det. Våra förare har faktiskt varit svajiga överlag, i flera ligor och i GP-serien, och inte fått till någon stabilitet alls. Det speglar givetvis av sig på resultaten för Piraterna.

– Samtidigt vet jag kapaciteten i laget och vad vi kan få ut av grabbarna när, eller om, det börjar stämma för alla samtidigt. Då kommer vi vara ruskigt svåra att slå.

Han säger att senaste matchen, vinsten mot Masarna, möjligen kan ha stor betydelse för lagets resultat framöver. I alla fall hoppas han på det.

Han plockar nämligen fram veteranen Peter Karlssons insats, 48-åringen som gjorde debut i laget och tog 14 poäng på sex heat.

– Jag tycker att man såg på grabbarna att han var en injektion för alla. Banan var svår att bemästra och så kom han in och körde skjortan av många motståndare. Den glädje han visade smittade av sig och jag hoppas att vi kan spinna vidare på det.

Nyckeln till seger mot Rospiggarna? Och säg inte start och första sväng, som alla säger.

– Jag skulle säga att det viktigaste är att vi fortsätter att visa oss själva och motståndarna att vi vill lite mer, i varje situation.