"Bättre på alla positioner"

Bäst i Sverige. Det är Linköping, i volleyboll. För femte gången säkrade på måndagen LVC ett SM-guld på herrsidan.

Här är hela guldlaget. Linköpings VC, svenska mästare 2019.

Här är hela guldlaget. Linköpings VC, svenska mästare 2019.

Foto: Peter Jigerström

VOLLEYBOLL2019-04-29 22:36

Läs mer: LVC bäst när det gäller.

Läs mer: Fira guldet i nytt ljus.

Läs mer: Guldjubel för LVC. Så var avgörandet.

– Känslan är att man är väldigt trött och väldigt glad. Det har varit jämna matcher och täta matcher hela vägen, säger Linköpings matchvinnare, store Martin "spiking king" Larsson.

600 personer kom och fyllde en läktarsida med högljutt engagemang kring den fjärde finalmatchen. LVC och Hylte/Halmstad fixade tillsammans en fantastisk underhållning i Linköpings sporthall.

Det blev spännande i varje set och till slut hade Linköping vunnit matchen med 3–1 efter siffrorna 23–25, 30–28, 27–25, 26–24.

Det gav SM-guld med 3–1 i matcher och när den första matchbollen blockats in utlöstes ett glädjefnatt bland både publik, spelare och ledare.

Det jubelhoppades i grupp och det var guldhattar på och guldlöpsedlar framme och sedan kunde även den stora segerpokalen lyftas.

LVC tog nu tillbaka bucklan efter att ha förlorat mot just Hylte/Halmstad förra säsongen, 0–3 i matcher i finalen den gången.

Hylte/Halmstad hade sitt amerikanska proffs Nicholas Goodell som det spelades mycket på, men även han fick LVC stundtals stopp på, ibland med ett tremannablock.

LVC hade för sin del fler varianter i spelet och fler spelare som kunde vara tungan på vågen.

– Jag tycker att vi har bättre spelare på alla positioner, over all är vi ett bättre lag, säger LVC:s tunge smashare Martin Larsson.

Hur upplevde du matchen?

– Vi gjorde konstiga misstag i första set, men sedan var vi bättre i andra och när vi samlats i omklädningsrummet efter det så gick vi bara ut och kände glädje sen. Vi har spelat alla matcher på en bra nivå, så var det inget särskilt i dag, säger Larsson.

Men självklart var det något särskilt, efter att matchbollen blockats in och jublet brakade löst. Carl Ahremark tog sitt femte SM-guld, och lillebror Jens Ahremark sitt första. Linköpingsbröderna var överlyckliga i vimlet.

Landslagsspelaren Linus Ekstrand, ursprungligen från Falköping, vann nu sitt andra SM-guld med Linköping. Det här var revansch för finalförlusten i fjol.

– Så otroligt skönt. Jag tror de flesta är väldigt trötta nu. Jag är väldigt lättad att det gick till vår favör. Man var rätt förstörd när vi förlorade förra året. Nu kändes det overkligt när vi blockade in sista bollen, säger Ekstrand.

LVC:s ordförande och starke man Bo Kindgren, som 1974 var med och bildade det Team Valla som nu är LVC, tycker att det är fantastiskt stort att klubben nu ståtar med fem SM-guld. Det är mer än någon annan i stan.

– Egna prestationen i kväll är si och så, men vi vinner ändå och vi är bäst när det gäller. Vi har gått från att vara ett utländskt lag i stort till att nästan bara ha svenska spelare. Det är kul att alla i det här laget nu har ett SM-guld, minst, säger Kindgren.

LVC firar guldet officiellt kommande helg, men lite spontanfest blev det även på måndagen. Då i en stad upplyst i lagets färger.

– Vi mår bra av lite vila nu, säger Bo Kindgren i guldvimlet.

Martin Larsson och Linus Ekstrand var två av guldhjältarna.
Martin Larsson och Linus Ekstrand var två av guldhjältarna.
Guldtruppen 2019 – LVC

Spelare: Albert Johansson, Joacim Ringqvist, Andreas Rune, Carl Ahremark, Andrew McWilliam, Martin Larsson, Linus Ekstrand, Wilhelm Nilsson, Carl Eng, Johan Eriksson, Jens Ahremark, Andreas Eriksson, Dimitri Bogdanovitj.

Coach: Johan Isacsson, andra SM-guldet.

Carl Ahremark tar sitt femte SM-guld och det är också klubben LVC:s femte SM-guld

Andrew McWilliam ansluter till Kanadas landslagscamp direkt efter finalspelet.

Av Linköpings fem egna produkter är det två som saknar medaljer, Jens Ahremark och Andreas Rune som nu tagit sitt första SM-guld.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!