Betyget: "Bästa laget, bästa coachen, roligaste året"

Karin Eldh behöver inte ens fundera innan hon säger: "Det här är det bästa LVC-laget som jag spelat i."

LVC-jubel efter en vunnen poäng i utklassningsvinsten mot Iksu.

LVC-jubel efter en vunnen poäng i utklassningsvinsten mot Iksu.

Foto: Per Bergsten

Volleyboll2022-02-13 16:28

Inte någon gång tidigare har Linköping hamnat topp fyra i volleybollens elitserie på damsidan.

Men nu är det mycket nära.

Det blev solklara 3–0 (25–13, 25– 20, 25–14) i hemmamötet med Iksu, det var sjätte (!) raka vinsten och ännu ett bevis på att LVC tagit kliv i rätt riktning. 

Det höll Karin Eldh med om.

– Bästa laget, bästa coachen, bredaste truppen och roligaste säsongen. Vi har något spännande på gång. Klubben vill framåt för att på sikt verkligen vara med i toppen och konkurrera om guldet. Andrew (Strugnell, tränaren) har gjort det förut, sa lagkaptenen.

Mot Iksu var det ungefär lika spännande som en tv-deckare där namnet på mördaren skrivs in i förtexterna och frågan är hur LVC kunde förlora mot samma motstånd uppe i Umeå. Låt vara att ett elakt coronavirus då grasserade i truppen, men ändå. Sedan dess har det gått stadigt uppåt, där inte minst stjärnan Caitlin Tipping fått mer uppbackning i poänggörandet av två andra australiska värvningar.

Allra effektivast nu: Stefanie Weiler med 14 poäng. Tipping svarade för tio och nya Tessie Browne för sju.

– Tidigare har vi alltid haft kort medellängd, men nu är vi betydligt större och det märks. Spelmässigt har många vuxit mycket under säsongen också, sa Karin Eldh.

En match (mot trean Engelholm) återstår före slutspelet – där det kan bli ett nytt möte med Iksu. Av ekonomiska skäl kan övriga topplag välja bort en resa till Umeå.

– Jag ser fram emot slutspelet. Svårt att säga hur långt vi kan gå. Allt kan hända.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!