Klart: LVC-stjärnan lämnar för storklubben

Efter fem år i Linköping väljer nu LVC:s passare Frida Kindbom att testa lyckan i topplaget Engelholm. "Ett tufft beslut", säger Kindbom.

Frida Kindbom lämnar LVC.

Frida Kindbom lämnar LVC.

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Volleyboll2021-07-14 09:15

– Frida är mycket bra spelare och en jättebra tjej, vi önskar henne all lycka till i framtiden, säger LVC:s ordförande Bosse Kindgren.

Så här säger Frida själv om flytten: 

– Jag kände att jag behövde se något nytt, när möjligheten att flytta dök upp valde jag att ta chansen. Det var ett tufft beslut men samtidigt något jag behövde göra både för min personliga men också sportsliga utveckling.

LVC har fortfarande inte gjort klart med någon tränare inför kommande säsong, men en lösning ska vara nära, enligt Bosse Kindgren.

– Vi sitter i förhandlingar just nu och hoppas att snart kunna presentera ett namn. Det jag kan säga är att han inte kommer från Sverige. 

Förutom Frida Kindbom så tappar även LVC Sandra Abrahamsson och Sofia Bendiksen. Men det finns fortfarande en grund att bygga på. 

– Vi har sju spelare kvar från förra året. Det känns bra att vi har lyckats behålla en bra och stabil grupp. 

Utöver nyförvärvet Linn Karlsson från Sollentuna så väntas nu truppen fyllas på ytterligare. Matilda Fransson, Karin Eldh och Matilda Ederfors har nyligen förlängt sina kontrakt.

– Vi kollar på två utländska spelare i nuläget som har visat sig vara riktigt bra. Tanken är att vi ska vara 14 spelare totalt så det finns fortfarande utrymme för ett antal namn. 

Den gångna säsongen åkte LVC ut i kvartfinal mot Lund. 

– Vi vill bli bättre än föregående år. Jag hoppas att vi kan vara med och utmana om topp fyra, säger Bosse Kindgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!